31/05/2020 23:25:38

Κορωνοϊός: Πρώτο θετικό κρούσμα στη Θεσσαλονίκη - Γυναίκα 38 ετών (Video)

Κορωνοϊός: Πρώτο θετικό κρούσμα στη Θεσσαλονίκη - Γυναίκα 38 ετών (Video) - Media

 

Το πρώτο θετικό κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου κ.Τσίοδρα εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, η η 38χρονη επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων», επισημαίνοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής»

Πλέον καθίσταται πιο επιτακτική η ανάγκη οι πολίτες να ενημερωθούν με λεπτομέρεια σχετικά με το πώς μπορούν να προφυλαχθούν από τιν κορωνοϊό, πώς μεταδίδεται, πώς πρέπει να αξιοποιούνται σωστά ιατρικά υλικά όπως η μάσκα και μια σειρά άλλων κρίσιμων πληροφοριών για τον περιορισμό των κρουσμάτων και την μη εξάπλωση στη χώρα μας της επιδημίας. Πάνω από όλα όμως, συνιστάται ψυχραιμία, καθώς ο πανικός και η υστερία είναι ο χειρότερος εχθρός σε τέτοιες έκτακτες περιπτώσεις.

Διαβάστε σχετικάΟ κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τα πέντε κρίσιμα μέτρα για να μην κολλήσετε τον Covid-19 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.