search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:50
MENU CLOSE

Τσοβόλας: Πολιτική η δίωξη του Παπαγγελόπουλου – Οι παράνομες διαρροές από τη Βουλή το επιβεβαιώνουν

26.02.2020 15:17
Τσοβόλας: Πολιτική η δίωξη του Παπαγγελόπουλου - Οι παράνομες διαρροές από τη Βουλή το επιβεβαιώνουν - Media

 

Παράνομες και αποπροσανατολιστικές χαρακτηρίζει τις διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, κάτι που επιβεβαιώνει καθημερινά, όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του, ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη κατά του πρώην υπουργού.

Ακόμη, αναφέρει ότι για να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, θα αναγκαστεί αλλάξει τακτική και να δώσει στην δημοσιότητα ολόκληρες τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα ουσιώδη έγγραφα που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός.

Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Τσοβόλα έχει ως εξής:

«Ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, μετά τις παράνομες και αποπροσανατολιστικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων στην Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή.

Η προκαταρκτική Επιτροπή με τις αυθαίρετες, αποπροσανατολιστικές και παράνομες μεθοδεύσεις των υπευθύνων και με τις απαράδεκτες και παράνομες διαρροές περικοπών καταθέσεων μαρτύρων, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η δίωξη κατά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι σαφώς πολιτική.

Η πλειοψηφία προσπαθεί, με μάρτυρες που ορισμένοι από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα και άλλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν για παράβαση καθήκοντος και για υπέρβαση εξουσίας, να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη πολιτική δίωξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Επιστρατεύουν επίσης πρόσωπα ως μάρτυρες τα οποία με τις αντιφατικές και προδήλως ψευδείς καταθέσεις τους υποβαθμίζουν το έργο της Επιτροπής.

Αν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενδιαφέρονται για την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού για αυτά που καταθέτουν οι εξεταζόμενοι μάρτυρες, αντί να διαρρέουν παράνομα και αυθαίρετα αποσπάσματα των καταθέσεων, τους καλούμε να δίνουν ολόκληρες τις καταθέσεις τους στη δημοσιότητα, αφού δεν εννοούν να τηρήσουν την μυστικότητα της προκαταρκτικής διαδικασίας.

Καθόσον διαφορετικά οι συνήγοροι υπεράσπισης που σεβαστήκαμε μέχρι σήμερα την μυστικότητα της διαδικασίας, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τακτική και να προβούμε με υπαιτιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη δημοσιοποίηση ολόκληρων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ουσιωδών εγγράφων που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός και για να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:50