search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:49
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Λάρισα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

26.02.2020 15:56
Κορωνοϊός: Συναγερμός σε Κέρκυρα, Ιωάννινα, Λάρισα μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη - Media

 

Το πρώτο θετικό κρούσμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα βρέθηκε θετική νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, ενώ είναι καλά στην υγεία της. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του λοιμωξιολόγου κ.Τσίοδρα εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, η η 38χρονη επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «η νόσος παραμένει ήπια στην πλειονότητα των περιπτώσεων», επισημαίνοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής».

Μερικές ώρες αργότερα, δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού εξετάστηκαν σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κρούσμα που έχει μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ένα ακόμη στο ΑΧΕΠΑ.

Οι δύο ασθενείς έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις και βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων.

Συναγερμός σε Κέρκυρα, Ιωάννινα και Λάρισα

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει σε Κέρκυρα και Ιωάννινα για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, πρόκειται για έναν άνδρα 51 ετών πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος είχε βρεθεί πρόσφατα στην Ιταλία.

Ο άνδρας μεταφέρεται αυτή την ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Κέρκυρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, προκειμένου να νοσηλευτεί στη Μονάδα Λοιμωδών, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων.

Τέλος, με τις έως τώρα πληροφορίες, εξετάζεται ένα ακόμα κρούσμα στη Λάρισα. Σύμφωνα με το larissanet, μια ηλικιωμένη γυνάικα τέθηκε σε καραντίνα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μετά από εξετάσεις. .

Η γυναίκα επέστρεψε από την Ιταλία, ενώ σημαιώνεται ότι το ΠΓΝΛ είναι το Νοσοκομείο αναφοράς για κρούσματα κοροωνοϊού στη Θεσσαλία.

Διαβάστε σχετικά: Ο κορωνοϊός στην Ελλάδα: Τα πέντε κρίσιμα μέτρα για να μην κολλήσετε τον Covid-19

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15