06/04/2020 06:10:33

Σάλος σε καρναβάλι στην Ισπανία: Ντύθηκαν ναζί δεσμοφύλακες με το στήθος έξω και πίσω τους ακολουθούσαν ντυμένοι Εβραίοι κρατούμενοι (Photos)

Σάλος σε καρναβάλι στην Ισπανία: Ντύθηκαν ναζί δεσμοφύλακες με το στήθος έξω και πίσω τους ακολουθούσαν ντυμένοι Εβραίοι κρατούμενοι (Photos) - Media

 

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Ισπανία όταν μια ομάδα καρναβαλιστών στο καρναβάλι του Campo de Criptana ντύθηκε ναζί δεσμοφύλακες στρατοπέδου συγκέντρωσης και από πίσω ακολουθούσαν ντυμένοι με τη ριγέ ασπρόμαυρη στολή οι εβραίοι κρατούμενοι.

Μάλιστα επάνω στο άρμα των δεσμοφυλάκων (που οι περισσότεροι ήταν γυναίκες και είχαν το στήθος τους έξω) είχε δημιουργηθεί ένα σκηνικό το οποίο παρέπεμπε σα θαλάμους αερίων.

Σε ένα άλλο άρμα υπήρχαν δυο φουγάρα από τούβλο τα οποία παρέπεμπαν σε φουγάρα κρεματορίων ενώ στη μέση υπήρχε η εβραική «Επτάφωτος Λυχνία»

Η ένταση που επικράτησε ήταν τόσο μεγάλη όταν εμφανίστηκε αυτή η ομάδα, που η πρεσβεία του Ισραήλ στην Ισπανία εξέδωσε ανακοίνωση που καυτηρίασε το θέαμα «το οποίο χλευάζει τη μνήμη 6.000.000 νεκρών».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Καταδικάζουμε την άσχημη και αηδιαστική εκπροσώπηση για το Ολοκαύτωμα στο καρναβάλι του Campo de Criptana, που χλέυασε τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που σκοτώθηκαν από τους Ναζί. Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να καταπολεμήσουν ενεργά τον αντισημιτισμό»

Στο θέμα αναφέρθηκε και η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονζάλες Λάια η οποία καταδίκασε την παρέλαση γράφοντας στο twitter: «Τρομερό αυτό που συνέβη στην καρναβαλική παρέλαση στο Campo de Criptana.»

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές του καρναβαλιού υποστήριξαν με αναρτήσεις τους πως το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε σκοπό να προσβάλει τους νεκρούς του ολοκαυτώματος αλλά να αφυπνίσει συνειδήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.