search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:36
MENU CLOSE

Ακυρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Μουτζούρη για την Πέμπτη – Οι βαριές προσβολές από τον περιφερειάρχη και το βίντεο που «έκαψε» το ραντεβού

26.02.2020 21:45
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ρέγκλινγκ στο Μαξίμου - Αξιολόγηση και κορονοϊός στο «μενού» - Media

 

Ακυρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα το απόγευμα για την Πέμπτη.

Αιτία για την ακύρωση του ραντεβού ήταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε με τον κ. Μουτζούρη να χυδαιολογεί σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στο βίντεο φαίνεται ο κ. Μουτζούρης να κάνει λόγο για «στρατό κατοχής» και «μισθοφόρους του Ερντογάν» αναφερόμενος στα ΜΑΤ, ενώ για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό λέει «Δεν πάω στο ραντεβού με Μητσοτάκη, να κι αν είναι οργισμένος», κάνοντας τη χαρακτηριστική προσβλητική κίνηση.

Ο κ. Μουτζούρης λέει ακόμη: «Εγώ λογικός άνθρωπος είμαι, μόνος μου βγήκα, δεν με βοηθήσατε, δεν πειράζει» αναφέρει και προσθέτει με ανοίκειο τρόπο: «Διαβάζω σε σάιτ, ότι είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός με τον Μουτζούρη. Ε λοιπόν κι εγώ σου λέω να (κάνοντας την χυδαία κίνηση) κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός μαζί μου. Και τι έγινε;». Για να προσθέσει: «Με κάλεσε αύριο, εγώ δεν έρχομαι αύριο. Τι θα μου κάνει; Θα με κλείσει φυλακή; Ας με κλείσει…».

Κυβερνητικές πηγές, σχολίαζαν πως «μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς». για να προσθέσουν: «Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Νωρίτερα η κυβέρνηση είχε αναλάβει πρωτοβουλίες για εκτόνωση της έντασης μετά και τα ακραία επεισόδια στα νησιά του Βορείου Αιγαίου την Τετάρτη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, αποφασίστηκε να κληθεί την Πέμπτη το απόγευμα ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους των τριών νησιών, της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου, ώστε να γίνει μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης.

Ταυτόχρονα, θα αποσυρθούν από τα νησιά την Πέμπτη, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν φθάσει εκεί ενισχυτικά, αφού ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του σχεδίου και ξεκίνησαν τα έργα κατασκευής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:35