search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Ένας «κήπος μέσα στο δάσος» για τον Τζορτζ Χάρισον στο Λίβερπουλ

27.02.2020 08:01
Ένας «κήπος μέσα στο δάσος» για τον Τζορτζ Χάρισον στο Λίβερπουλ - Media

 

Κήπο μέσα σε δασότοπο, προς τιμήν του Τζορτζ Χάρισον που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λίβερπουλ ανακοίνωσε, ότι σχεδιάζει ο δήμος της πόλης. Με την επωνυμία «George Harrison Woodland Walk», το πρότζεκτ είναι υπό την επίβλεψη του Δημοτικού Συμβουλίου του Λίβερπουλ και του George Harrison Estate και στόχος είναι να παραδοθεί στο κοινό την άνοιξη του 2021.

Ο κήπος θα δημιουργηθεί σε μια έκταση 48 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου υπάρχει δάσος και λιβάδι. Το τοπίο θα διαμορφωθεί σε έναν προσβάσιμο «κήπο μέσα στο δάσος» και στο σκηνικό θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνήματα, των οποίων η πηγή έμπνευσης ήταν η ζωή και οι στίχοι του Χάρισον. Μακροπρόθεσμος στόχος είναι να εγκαινιαστεί εκεί ένα «Nature Classroom», όπου μαθητές από σχολεία της περιοχής θα περνούν την ώρα τους μαθαίνοντας για τη φύση και το περιβάλλον.

Οι οργανωτές έχουν απευθύνει πρόσκληση σε καλλιτέχνες, μουσικούς ή όποιον επιθυμεί να φιλοτεχνήσει γλυπτό ή εγκατάσταση για τον υπό διαμόρφωση δασότοπο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους ως τις 15 Απριλίου.

Με την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, το «Ήρεμο Σκαθάρι» – όπως ήταν γνωστός ο Χάρισον τα χρόνια της διεθνούς επιτυχίας των Μπιτλς τη δεκαετία του 1960 – θα μπορεί σε αυτόν τον «κήπο μέσα στο δάσος» να βρει το προσωπικό του καταφύγιο μακριά από τους ροκ εντ ρολ ρυθμούς ζωής.

ΠΗγή :ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32