search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:04
MENU CLOSE

Σχέσεις… οργής Μόσχας-Άγκυρας: Ο Πούτιν «έριξε πόρτα» στον Ερντογάν

27.02.2020 14:46
Συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν για εκεχειρία στο Ιντλίμπ από τα μεσάνυχτα - Media
 
Η τεταμένη κατάσταση στην Ιντλίμπ, που έχει φέρει τον ρωσικό στρατό αντιμέτωπο με τον τουρκικό, επηρεάζει τις σχέσεις Ενρτογάν – Πούτιν, με τον δεύτερο να ακυρώνει την προγραμματισμένη συνάντηση της 5ης Μαρτίου.
 
«Τα σχέδια του προέδρου Πούτιν δεν περιλαμβάνουν αυτήν την περίοδο μια τέτοια συνάντηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου στους δημοσιογράφους.
 
«Ο πρόεδρος έχει άλλα σχέδια για την 5η Μαρτίου», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν ο Πούτιν σχεδιάζει να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να συναντηθεί με τον Ερντογάν.
 
Την Τετάρτη ξεκίνησε την Άγκυρα ο τρίτος γύρος των ρωσο-τουρκικών συνομιλιών για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.
 
Σύμφωνα με τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο οι συνομιλίες άρχισαν μεταξύ των εκπρόσωπών των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών ενώ εν συνεχεία θα συνεχισθούν με μεικτές αντιπροσωπείες.
 
Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι μετά το τέλος των συνομιλιών αναμένει ότι η Άγκυρα και η Μόσχα θα μπορέσουν να πετύχουν ένα σταθερό καθεστώς κατάπαυσης του πυρός στο Ιντλίμπ.
 
Πηγή: onalert.gr / Reuters
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 18:04