search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:23
MENU CLOSE

Έμφραγμα: Τα προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει το σώμα

27.02.2020 16:34
Καρδιά: Το πιο απειλητικό σημάδι ότι κινδυνεύει - Media
 
Οι καρδιακές προσβολές είναι τρομακτικές. Ειδικά, γιατί πολλές φορές είναι δύσκολο να προβλέψεις, πότε και ποιόν θα χτυπήσει.
 
Αλλά δεν υπάρχει λόγος να ζείτε με το διαρκή φόβο ότι θα είστε το επόμενο θύμα αυτού του καρδιοαγγειακού επεισοδίου, όχι εάν έχετε το νου σας σε μερικά σημάδια «κλειδιά».
 
Δείτε 8 σημάδια που δηλώνουν ότι πιθανόν να κινδυνεύετε για καρδιακό επεισόδιο μέσα στον επόμενο μήνα:
 
1. Κοιλιακό άλγος
Αν έχετε παρατηρήσει το στομάχι σας να είναι ανήσυχο τον τελευταίο καιρό,( ναυτία , πόνο ή ακόμα και φούσκωμα) αυτό μπορεί να είναι ένας ύπουλος κώδωνας κινδύνου. Οι κοιλιακοί πόνοι πριν από μια καρδιακή προσβολή έχουν επεισοδιακό χαρακτήρα, που σημαίνει ότι χαλαρώνουν και στη συνέχεια επιστρέφουν για σύντομες χρονικές περιόδους.
 
2. Αϋπνία
Αν προσπαθείτε να κοιμηθείτε και δυσκολεύεστε , ή ξυπνάτε ασυνήθιστα νωρίς , μπορεί να είναι σημάδια αϋπνίας . Η αϋπνία είναι συνδεδεμένη με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή ανακοπής, ειδικά στις γυναίκες. Το άγχος και η αφηρημάδα , συχνά είναι συμπτώματα χρόνιας αϋπνίας.
 
3. Ασυνήθιστη κόπωση
Νιώθετε κουρασμένοι , ακόμα και μετά από έναν καλό νυχτερινό ύπνο; Αυτή η ασυνήθιστη κόπωση είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα που δείχνουν μια επικείμενη καρδιακή προσβολή. Αυτού του είδους η κούραση δεν πρέπει να έχει προκληθεί από σωματική ή πνευματική δραστηριότητα και θα αυξάνεται προς το τέλος της ημέρας. Παρατηρήστε αν καμία φορά, το να φέρετε εις πέρας απλά πράγματα , όπως , το να στρώσετε το κρεβάτι σας , ή να κάνετε ντους, είναι εξαντλητικό.
 
4. Απώλεια μαλλιών
Ένα από τα πιο κοινά σημάδια καρδιακής πάθησης είναι η απώλεια μαλλιών από το στεφάνι του κεφαλιού. Αυτό κυρίως προσβάλει τους άντρες άνω των 50, αλλά μερικές γυναίκες μπορεί να ανήκουν σε αυτή την ομάδα επικινδυνότητας.
 
5. Αρρυθμία
Η αρρυθμία ( ακανόνιστος χτύπος καρδιάς ) ή ταχυκαρδία(αυξημένος παλμός) μπορούν να συμβούν αναπάντεχα και συνήθως διαρκούν 1-2 λεπτά. Αν δεν εξασθενήσουν , μπορεί να νιώσετε ζαλάδα και έντονη κούραση, που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να καλέσετε αμέσως γιατρό.
 
6. Απώλεια αναπνοής
Δύσπνοια ή απώλεια αναπνοής , είναι ένα δυνατό συναίσθημα πως είναι αδύνατον να πάρετε μια βαθιά ανάσα. Καμία φορά θα νιώσετε κούραση και ζαλάδα, επίσης . Αυτό το σημάδι επηρεάζει τους άντρες , αλλά και τις γυναίκες , για περίπου έξι μήνες πριν την καρδιακή προσβολή.
 
7. Ασυνήθιστη εφίδρωση
Συχνά συνδέετε με τις γυναίκες που είναι στο στάδιο της εμμηνόπαυσης, αυτές οι εξάψεις μπορούν να σηματοδοτήσουν κάτι πολύ χειρότερο. Παρατηρήστε για συμπτώματα που δηλώνουν γρίπη , δροσερό δέρμα , ή εφίδρωση ασχέτως θερμοκρασίας χώρου ή σωματικής προσπάθειας.
 
8. Πόνοι στο στήθος
Το μεγαλύτερο και πιο γνωστό σύμπτωμα είναι το άβολο αίσθημα στο ένα από τα δύο χέρια, σαγόνι, σβέρκο και ώμους ή στήθος . Στους άντρες , αυτό το σύμπτωμα αναφέρεται στα πιο σημαντικά πρώιμα σημάδια μιας επικείμενης καρδιακής προσβολής που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Από την άλλη, αυτό επηρεάζει μόνο το 30% των γυναικών.
 
Πηγή: medicalnews.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:23