search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 02:45
MENU CLOSE

Στα χέρια της Άμπου Ντάμπι Μαρ ο Σκαραμαγκάς

01.03.2010 11:23
Στα χέρια της Άμπου Ντάμπι Μαρ ο Σκαραμαγκάς - Media

Η ´Αμπου Ντάμπι Μαρ εξαγόρασε το 75,1% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Το υπόλοιπο 24,9% παραμένει στον έλεγχο των γερμανών της Thyssen Krupp Marine η οποία έχει την ευθύνη για την ναυπήγηση των υποβρυχίων του στόλου μας.

Η ´Αμπου Ντάμπι Μαρ εξαγόρασε το 75,1% των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.Το υπόλοιπο 24,9% παραμένει στον έλεγχο των γερμανών της Thyssen Krupp Marine η οποία έχει την ευθύνη για την ναυπήγηση των υποβρυχίων του στόλου μας.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας από την ελληνική κυβέρνηση γίνεται μία εβδομάδα μετά από το ταξίδι Παμπούκη-Κατσέλη και Νίκου Παπανδρέου στο Άμπου Ντάμπι.Πριν από αυτό το ταξίδι ο κ.Παμπούκης είχε συνάντηση στην Αθήνα με άνθρωπο-κλειδί των γερμανών.

Λεπτομέρειες για το τίμημα της εξαγοράς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Ερωτήματα υπάρχουν ακόμη για την τύχη των 1300 εργαζομένων αλλά και για την εξέλιξη των προγραμμάτων ναυπήγησης των υποβρυχίων και των υπό παραγγελία φρεγατών.

Η Άμπου Ντάμπι Μαρ ναυπηγεί και συντηρεί σούπερ-γιοτς, με κόστος 1.000.000 ευρώ το μέτρο! Σύμφωνα με όσα διαρρέουν σχεδιάζουν να μεταφέρουν αυτές τις δραστηριότητες στο Σκαραμαγκά.

H κυβέρνηση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ελληνική Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση του ομίλου Abu Dhabi Mar (“ADM”) να επενδύσει στον ελληνικό ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα αποκτώντας την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε. (“ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ”) και των Αρχών του Εμιράτου Abu Dhabi να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση.

Το νέο κοινοπρακτικό σχήμα του οποίου θα ηγείται η ADM κατέχοντας ποσοστό 75,1% του μετοχικού κεφαλαίου του Σκαραμαγκά, και στο οποίο συμμετέχει η ThyssenKrupp Marine Systems (“TKMS”) με ποσοστό 24,9%, τυγχάνει της απόλυτης έγκρισης της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιδιώκουμε το νέο κοινοπρακτικό σχήμα να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Υ.ΕΘ.Α.) το ταχύτερο δυνατό.

Με το νέο κοινοπρακτικό σχήμα και την είσοδο της ADM στην ιδιοκτησία και τον έλεγχο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, επιτυγχάνεται μακροπρόθεσμη βιώσιμη λύση στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της ναυπηγικής βιομηχανίας με διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 01:39