search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:00
MENU CLOSE

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποχωρεί από τη σκηνοθεσία του Indiana Jones 5

27.02.2020 19:14
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποχωρεί από τη σκηνοθεσία του Indiana Jones 5 - Media

 

Έπειτα από μια μακρά περίοδο προετοιμασίας, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποχωρεί από την καρέκλα της σκηνοθεσίας στην πέμπτη ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς, μετά από 39 χρόνια παρουσίας στη σειρά που καθόρισε την καριέρα του. Η πληροφορία διέρρευσε από το Variety που έχει και την αποκλειστικότητα της είδησης. Το έγκυρο μέσο της κινηματογραφικής βιομηχανίας σημειώνει ότι ο διάσημος χολιγουντιανός σκηνοθέτης θα παραμείνει ως παραγωγός στο Indiana Jones 5, ενώ η απόφαση για την αποχώρηση ήταν αποκλειστικά δική του, διότι επιθυμεί η υλοποίηση της σειράς να περάσει σε έναν νεότερο με φρέσκια ματιά, έτοιμο για να ξεσκουριάσει και το franchise.

Ο Χάρισον Φορντ που την περασμένη βδομάδα δήλωσε έτοιμος για τα γυρίσματα της ταινίας, παραμένει στην παραγωγή, έτοιμος για όλα. Ο βετεράνος σταρ μπορεί να είπε αρχικά ότι τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σε δύο μήνες, ωστόσο η αποχώρηση του Σπίλμπεργκ φαίνεται ότι θα καθυστερήσει περαιτέρω την παραγωγή η οποία ανακοινώθηκε πρώτη φορά ως γεγονός από την Disney το 2016. Οι τελευταίες εξελίξεις ενδέχεται να σπρώξουν την πρεμιέρα του φιλμ από τις 9 Ιουλίου 2021 σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Ας μην ξεχνάμε πως η σειρά του Ιντιάνα Τζόουνς είναι μία από τις μακροβιότερες στην ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου με χρονιά εκκίνησης το 1981 όταν βγήκαν στις αίθουσες το Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού, που κέρδισαν οκτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας. Η τελευταία ταινία της σειράς με τίτλο Ο Ιντιάνα Τζόουνς και το Βασίλειο του Κρυστάλλινου Κρανίου βγήκε στις αίθουσες το 2008 και έγινε παγκόσμιο μπλοκμπάστερ με 790 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις.

Μέχρι στιγμής, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει μια εξαιρετικά…φορτωμένη χρονιά απασχολημένος στη διασκευή του κλασικού οσκαρικού μιούζικαλ West Side Story το οποίο θα βγει στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου 2020. Περιμένοντας τις εξελίξεις αλλά και την επιβεβαίωση ότι ο Μάνγκολντ θα αναλάβει χρέη σκηνοθέτη στον πέμπτο Ιντιάνα Τζόουνς της μεγάλης οθόνης, μετράμε ήδη αντίστροφα για το φιλόδοξο μιούζικαλ του μεγάλου χολιγουντιανού δημιουργού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα βρεθεί μάλλον ο Τζέιμς Μάνγκολντ έχοντας επιτυχημένη προϋπηρεσία στην περιπέτεια Logan που έκλεισε τη σειρά του Wolverine με πρωταγωνιστή τον Χιου Τζάκμαν και του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου. Η ταινία συγκέντρωσε 619 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ πρόσφατα ο Μάνγκολντ βρέθηκε πάλι στην πρώτη γραμμή των Όσκαρ με τη βασισμένη σε αληθινά γεγονότα αυτοκινητιστική περιπέτεια «Κόντρα σε όλα» (Ford v Ferrari) που κέρδισε φέτος δύο βραβεία Όσκαρ στις τεχνικές κατηγορίες του μοντάζ και του ήχου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48