search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:39
MENU CLOSE

Μηταράκης: «Υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες»

27.02.2020 20:46
mitarakis_2.jpg

 

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με αυτοδιοικητικά στελέχη των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου επιβεβαιώθηκε η ανάγκη δράσεων για τη μείωση των ροών και για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών, ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης σε δήλωσή του μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης του κλίματος εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «επιβεβαιώθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της φύλαξης των συνόρων, επιτάχυνσης του ασύλου και επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, καθώς και να κλείσουν οι άναρχες δομές στα νησιά του Αιγαίου και να αντικατασταθούν με κλειστές δομές».

Από πλευράς αυτοδιοικητικών μίλησε ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρνατζης, ο οποίος ανέφερε ότι έγινε ένας γόνιμος διάλογος σε πολύ καλό κλίμα και ότι μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά. Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί και τα τρία μεγάλα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, αρχής γενομένης από την Σάμο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:39