search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:26
MENU CLOSE

Το FBI εισέβαλε στα γραφεία του μεγιστάνα της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση

28.02.2020 08:21
Το FBI εισέβαλε στα γραφεία του μεγιστάνα της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ - Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση - Media

 

Οι ομοσπονδιακές αρχές έκαναν έφοδο στην έδρα στον Μανχάταν του Φινλανδο-Καναδού μεγιστάνα της μόδας, Πίτερ Νάιγκαρντ στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγεται μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση σε δεκάδες έφηβες κοπέλες και γυναίκες και για παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Οι πράκτορες του FBI έκαναν έρευνες στα γραφεία του σχεδιαστή στην Times Square, περίπου δύο εβδομάδες μετά την υποβολή μήνυσης εναντίον του Νάιγκαρντ από δέκα γυναίκες, οι οποίες τον κατηγορούν ότι δελέαζε νέες και φτωχές γυναίκες στην έπαυλή του στις Μπαχάμες με χρήματα και υποσχέσεις ότι θα τις προωθήσει στον κόσμο της μόδας.

Πολλές από τις ενάγουσες δήλωσαν ότι ήταν 14 ή 15 ετών όταν ο Νάιγκαρντ τους έδωσε αλκοόλ ή ναρκωτικά και στη συνέχεια τις βίασε.

Ο Νάιγκαρντ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς περί διακίνησης γυναικών μέσω εκπρόσωπου του και τους χαρακτήρισε «επινοημένους και κατασκευασμένους».

Τον πολυεκατομμυριούχο, το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με του πρίγκιπα Άντριου, γιου της βασίλισσας, Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και του Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου, ερευνούσε το FBI και η αστυνομία της Νέας Υόρκης τους τελευταίους πέντε μήνες.

Σύμφωνα με νεότερες εξελίξεις, ο Πέτερ Νάιγκαρντ αποχώρησε από τη θέση του προεδρεύοντος της εταιρείας του.

«Αναγνωρίζοντας την προτεραιότητα της ευημερίας των χιλιάδων υπαλλήλων της εταιρείας Nygard, των συνεργατών λιανικής πώλησης, των πιστών πελατών, των προμηθευτών και των επιχειρηματικών εταίρων, ο Πίτερ Νάιγκαρντ αποφάσισε να παραιτηθεί από την προεδρία των Nygard Companies».

Γεννημένος στο Ελσίνκι, ο Νάιγκαρντ μετακόμισε με την οικογένειά του σε ηλικία 10 ετών στο Γουίνιπεγκ του Καναδά. Αφού έλαβε πτυχίο από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ντακότα, εισήλθε στις επιχειρήσεις ένδυσης, αναλαμβάνοντας τελικά τη Nathan Jacobs, εταιρεία ενδυμάτων με οικονομικά προβλήματα.

Σήμερα η Nygård παράγει ενδύματα δέκα διαφορετικών εμπορικών σημάτων, που πωλούνται σε αλυσίδες λιανικής πώλησης στον Καναδά και στις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30