search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:55
MENU CLOSE

Αποστολάκης για Ιντλίμπ: Ο Ερντογάν «παλεύει» να διασώσει την ύποστασή του στο εσωτερικό

28.02.2020 08:48
Αποστολάκης για Ιντλίμπ: Ο Ερντογάν «παλεύει» να διασώσει την ύποστασή του στο εσωτερικό - Media

 

Για τους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων – συμμάχων του Άσαντ στην Ιντλίμπ, τη δύσκολη θέση και τη στρατηγική του Ερντογάν, τη μετακίνηση προσφύγων από τη Συρία αλλά και για τα επεισόδια στη Χίο, μίλησε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Άμυνας, το βράδυ της Πέμπτης, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δέκα”. 

“Θεωρώ ότι ο Ερντογάν στη Συρία παλεύει να διασώσει την υπόστασή του στο εσωτερικό. Είναι ένας στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας αλλά έκαναν το λάθος οι Τούρκοι να  βρεθούν στην αντίπαλη πλευρά και από συνεργάτες με τους Ρώσους να γίνουν ανταγωνιστές.  Κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια να πείσουν τη Διεθνή Κοινότητα  ότι καλύτερη επιλογή είναι να μείνει η περιοχή στη δική τους ζώνη ασφαλείας ούτως ώστε να μην έχουν μετανάστες, να μην έχουν το θέμα με τους κούρδους κλπ.  Όμως εδώ υπάρχει ένα παράδοξο “.

“Έχει μπει η Τουρκία στη Συρία  έχει καταλάβει κάποιους χώρους  και διαμαρτύρεται γιατί το κυρίαρχο Κράτος πού είναι η Συρία προσπαθεί να ελέγξει τις  περιοχές της. Η Ρωσία ξέρουμε πολύ καλά ότι υποστηρίζει  τον Ασαντ και είναι υπέρ της ακεραιότητας της Συρίας”
 
“Ο Ερντογάν όταν κερδίζει σε άλλα πεδία έρχεται στη δικιά μας περιοχή  ενισχυμένος  και προσπαθεί με περισσότερη επιθετικότητα να περάσει αυτά τα οποία θέλει.  Είχαμε πει ότι αν του έβγαινε το παιχνίδι στη Συρία θα ερχόταν στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο με περισσότερες αξιώσεις.  Το έκανε κάποια στιγμή.  Τώρα σφυροκοπείται,  έχει θέμα  στη Συρία έχει θέμα στη Λιβύη και  έχει μαζευτεί.  Αυτό είναι προσωρινό,  δεν σημαίνει ότι έχουμε απαλλαγεί από το πρόβλημα”

“Ο μεγάλος αριθμός των Σύρων κινείται μέσα στις ασφαλείς περιοχές, μέσα στη Συρία και αυτά που λένε οι Τούρκοι ότι πάνε στα σύνορα της Τουρκίας δεν είναι όλα αληθινά. Αυτοί που πάνε στην Τουρκία είναι αυτοί που έχουν τοποθετήσει οι  Τούρκοι για να αραιώσουν τους κουρδικούς πληθυσμούς στην περιοχή.  Αυτοί έρχονται από τον Βορρά”

“Για τα επεισόδια στα νησιά, είδαμε ακραίες αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές. Η περιοχή των νησιών είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Δεν πρέπει να φέρνουμε τους ανθρώπους των νησιών απέναντί μας. Η παρουσία του στρατού ήταν αρκετά διακριτική αλλά μέσα σε αυτή την αντιπαράθεση βρέθηκαν και αυτοί απέναντι. Η αντίδραση των αστυνομικών ήταν αυθόρμητη. Προκλήθηκαν από τους πολίτες. Όμως, η διαφορά είναι ότι οι πολίτες αντιδρούν αυθόρμητα ενώ οι άλλοι είναι εκπαιδευμένοι. Θέλει πάρα πολύ προσοχή η επιλογή και η εκπαίδευση των αστυνομικών”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:55