search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:51
MENU CLOSE

Τραυμάτισαν και έκλεψαν άστεγους!

18.06.2012 12:38
Τραυμάτισαν και έκλεψαν άστεγους! - Media

Θύματα επίθεσης με ρατσιστικά κίνητρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έπεσαν χθες τα ξημερώματα στη Νέα Χώρα δύο άστεγοι μετανάστες, τους οποίους τραυμάτισαν και έκλεψαν άγνωστοι δράστες.

Θύματα επίθεσης με ρατσιστικά κίνητρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έπεσαν χθες τα ξημερώματα στη Νέα Χώρα δύο άστεγοι μετανάστες, τους οποίους τραυμάτισαν και έκλεψαν άγνωστοι δράστες.

Οι δύο νεαροί υπήκοοι Αλγερίας, ηλικίας περίπου 26 ετών, μεταφέρθηκαν αργότερα στο Νοσοκομείο Χανίων όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κρατήθηκαν για να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απρόκλητη επίθεση σημειώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στην παραλία της Νέας Χώρας όταν 4 άγνωστοι κατέφθασαν στο σημείο με 2 μηχανάκια κι αφού διαπίστωσαν ότι τα δύο άτομα που βρίσκονταν εκεί ήταν μετανάστες κινήθηκαν, οπλισμένοι, απειλητικά εναντίον των Αλγερινών. Οι δύο μετανάστες δέχθηκαν χτυπήματα σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ οι δράστες φεύγοντας αφαίρεσαν από τα θύματα της επίθεσης όλα τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν μαζί τους.

«Καταγγέλουμε αυτό το τραγικό γεγονός», σημείωσε, μιλώντας στα “Χανιώτικα Νέα”, το μέλος του Κοινωνικού Στεκιού Στεκιού Μεταναστών Γιάννης Τσουκάτος και πρόσθεσε: «Τα δύο παιδιά δεν είχαν πού να κοιμηθούν και κατέληξαν στην παραλία. Μάλιστα την προηγούμενη ημέρα τους είχαμε δώσει από το Κοινωνικό Στέκι δύο κουβέρτες, αφού δεν είχαμε κάτι άλλο να τους προσφέρουμε. Ποιοι τους επιτέθηκαν και για ποιον λόγο; Ας σκεφτούμε το προηγούμενο διάστημα τι έχει συμβεί με τις ρατσιστικές επιθέσεις και τη ρατσιστική βία. Μιλάμε για διαφήμιση της ρατσιστικής βίας με πρωτοκλασάτα στελέχη της ακροδεξιάς να βγαίνουν και να περηφανεύονται που ασκούν βία σε άλλους ανθρώπους. Και μόνο αυτό το γεγονός δείχνει ότι κάποιοι οπλίζουν το χέρι κάποιων ανεγκέφαλων. Μπορεί να μην είναι από κάποια συγκεκριμένη οργάνωση αυτοί οι άνθρωποι αλλά σίγουρα έχουν οπλιστεί από την ιδεολογία του ρατσιστικού μίσους. Τι θα γίνει, δηλαδή, θα σφαζόμαστε μεταξύ μας; Τι είναι αυτό; Έγινε δολοφονική επίθεση και απαιτούμε από την Αστυνομία να τους βρει και να τους πιάσει».

Το μέλος της Κοινωνικής Κουζίνας Ευθύμης Λεκάκης αναφερόμενος στο περιστατικό της επίθεσης σημείωσε: «Αυτούς τους ανθρώπους τους γνωρίζω από την πρώτη ημέρα που βρέθηκαν στα Χανιά. Σιτίζονται στην Κουζίνα κάθε βράδυ και τους έχουμε υπό την προστασία μας. Ιδιαίτερα αυτά τα δύο άτομα επειδή ο ένας αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και παρακολουθείται και από γιατρούς».

Ο κ. Λεκάκης υπογράμμισε επίσης σχετικά με την επίθεση: «Όπως μας είπαν (σ.σ. οι δύο μετανάστες) αρχικά οι δράστες τους μίλησαν και όταν κατάλαβαν ότι δεν γνώριζαν Ελληνικά άρχισαν να τους επιτίθενται με σιδερένια λοστάρια και με μαχαίρια. Οι δύο Αλγερινοί τραυματίστηκαν στα χέρια, στα πόδια, στην πλάτη και στο κεφάλι. Είναι ντροπή μας ένας λαός που διέδωσε τον πολιτισμό στην Ευρώπη να φτάνει στο 2012 και κάποιοι να θέλουν να επιβάλουν τις πολιτικές απόψεις τους με λοστάρια και μαχαίρια. Είναι ντροπή κατά την άποψή μου άτομα των οποίων οι παππούδες και οι γονείς ήταν μετανάστες ή πρόσφυγες να προσπαθούν να επιβάλουν τις απόψεις τους ασκώντας ρατσιστική βία εναντίον άοπλων και αγαθών ανθρώπων».

Με ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.) καταγγέλει την επίθεση και συμπληρώνει μεταξύ άλλων:
«Τα θύματα της επίθεσης νοσηλεύονται εκτός κινδύνου ευτυχώς και έχει γίνει καταγγελία στην Αστυνομία. Απαιτούμε να συλληφθούν οι ένοχοι».

Πηγή: www.cretalive.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:51