search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Αναζητούν τρόπους για να ξαναλειτουργήσει το τραμ μέχρι το Σύνταγμα

28.02.2020 09:38
Αναζητούν τρόπους για να ξαναλειτουργήσει το τραμ μέχρι το Σύνταγμα   - Media

 

Σε αναμονή βρισκόμαστε για την επαναλειτουργία του τμήματος του Τραμ Νέος Κόσμος-Σύνταγμα με την τουριστική σεζόν να καταφθάνει όπως αναφέρουν οι ypodomes.

Μετά την εξεφρασμένη βούληση της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών για να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το κεντρικό τμήμα του δικτύου, έρχεται ένα έγγραφο-απάντηση του υπουργείου ΥΠΟΜΕ σε ερώτηση στη Bουλή.

Σε αυτό το έγγραφο αποκαλύπτεται ότι τελικά αρμόδια για τις απαιτούμενες μελέτες και έργα είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό είναι κάτι που μέχρι και σήμερα δεν ήταν ευρέως γνωστό και ίσως αποτελεί και ένα παράγοντα που περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση αναμονής.

Το υπουργείο ΥΠΟΜΕ πάντως αναφέρει πως παρά το γεγονός πως η ευθύνη ανήκει σε άλλο φορέα, η λειτουργός εταιρεία του Τραμ, ΣΤΑΣΥ Α.Ε., «ξεπερνώντας τις αρμοδιότητές της, ανέθεσε σε εξειδικευμένο μελετητικό γραφείο την αυτοψία της κοίτης του Ιλισού, με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης της κοίτης».

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο έγγραφο, εξετάζεται η δυνατότητα κατά προτεραιότητα της αποκατάστασης της κυκλοφορίας του Τραμ στο τμήμα Νέος Κόσμος-Σύνταγμα.

Τα αποτελέσματα της αυτοψίας είναι σε φάση ολοκλήρωσης και το πόρισμα θα διαβιβαστεί άμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης.

Το ερώτημα βέβαια που γεννάται από αυτό το έγγραφο είναι σε πρώτη φάση σε τι βάθος χρόνου θα φτάσουμε για να αποκατασταθούν οι φθορές στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού, ποιο είναι το εκτιμώμενο κόστος και με πως θα χρηματοδοτηθεί αλλά και το ποια μέτρα ή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα χρειαστούν επιφανειακά κατά τη διάρκεια των έργων.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε τμήμα της πόλης με ιδιαίτερα επιβαρυμένα κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά και είναι εξόχως πιθανό, αυτό να προκαλέσει έμφραγμα στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν κατά τη διάρκεια των έργων θα χρειαστεί εκ νέου κλείσιμο του τμήματος Νέος Κόσμος-Σύνταγμα ή αν θα έχουμε εκ περιτροπής διακοπές στην κυκλοφορία του.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:09