26/09/2020 01:47:15

Γερανοί της τροχαίας βγαίνουν... παγανιά για παράνομο πάρκινγκ - Ποιοι παραβάτες μπαίνουν στο στόχαστρο

Γερανοί της τροχαίας βγαίνουν... παγανιά για παράνομο πάρκινγκ - Ποιοι παραβάτες μπαίνουν στο στόχαστρο - Media

 

Τους γερανούς επιστρατεύει τις επόμενες ημέρες η Τροχαία Θεσσαλονίκης προκειμένου να « σηκώνει» τα αυτοκίνητα που είναι παράνομα παρκαρισμένα είτε στις λεωφορειολωρίδες, είτε στις ράμπες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι γερανοί, σε συνδυασμό με τις «δαγκάνες» που έχει προμηθευτεί η δημοτική αστυνομία θα προσπαθήσουν να βελτιώσουν την εικόνα που παρουσιάζει το κυκλοφοριακό στην πόλη.

«Τις επόμενες ημέρες ξεκινάμε μια προσπάθεια με άρσεις οχημάτων που είναι παράνομα σταθμευμένα στους λεωφορειόδρομους, σε ράμπες ΑμεΑ και σε χώρους που κλείνουν την είσοδο και την έξοδο αυτοκινήτων. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει στην πόλη, υπάρχει μια ασυδοσία», δήλωσε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.

Τα περιστατικά που «σκαρφίζονται» οι ιδιοκτήτων των οχημάτων για να παρκάρουν όπου επιθυμούν χωρίς να λαμβάνουν κλήση είναι πολλά, σύμφωνα με τον κ. Γέρμανο, ο οποίος εκτιμά πως στην περίπτωση που ο γερανός σηκώσει ένα Ι.Χ. και ο κάτοχός του κληθεί να πληρώσει « αλμυρό» πρόστιμο δεν θα το επαναλάβει.

«Είναι τρομερό του τι σκαρφίζεται ο καθένας για να βολευτεί ο ίδιος χωρίς να σέβεται τους συνανθρώπους του. Έχουμε πολλές περιπτώσεις, με την ασυδοσία να φτάνει στα όρια του εγκλήματος. Και αυτό προσπαθούμε να περιορίσουμε. Να έχουν το νου τους όσοι παρκάρουν παράνομα. Γιατί όταν θα πάνε να πάρουν το αυτοκίνητο τους και δεν θα το βρουν στο σημείο που το άφησαν, τότε θα το αναζητήσουν. Και όταν κληθούν να πληρώσουν 200 ευρώ παράβολο, συν το πρόστιμο της τροχαίας, νομίζω ότι δεν θα το ξεχάσουν στη ζωή τους».

Οι γερανοί θα βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τις «δαγκάνες» της δημοτικής αστυνομίας του κεντρικού δήμου που θα τοποθετούνται στους τροχούς των οχημάτων. Σε πρώτη φάση, στο επίκεντρο θα βρεθούν οι παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς και οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

«Οι άρσεις των οχημάτων είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας και θα το δείτε σύντομα. Στόχος μας είναι το κυκλοφοριακό που βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προβλημάτων των Θεσσαλονικέων να το φτάσουμε να είναι από τα τελευταία προβλήματα. Δεν νομίζω πως θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τελείως το φαινόμενο, αλλά τουλάχιστον να το περιορίσουμε», συμπλήρωσε ο διευθυντής Τροχαίας. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.