search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:53
MENU CLOSE

Χαλβάς με φράουλες

28.02.2020 11:48
gliko1.jpg

Υλικά

1 λίτρο γάλα φρέσκο

150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό

1 κουταλάκι του γλυκού άρωμα αμύγδαλο (προαιρετικά)

400 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες πλυμένες και στεγνωμένες καλά

2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με λίγο νερό

Φιλέ αμύγδαλο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μισές φράουλες σε κυβάκια και τις άλλες μισές σε λεπτές φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και λίγο πριν πάρει βράση, ρίχνουμε βροχηδόν το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για να μην κολλήσει. Χαμηλώνουμε την ένταση και σιγομαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το άρωμα αμύγδαλο, αν τελικά χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε καλά. Μόλις κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε και τις φράουλες που έχουμε κόψει σε κυβάκια.

Στρώνουμε με διάφανη μεμβράνη τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε, αφήνοντας να εξέχει λίγο στα πλαϊνά. Απλώνουμε στον πάτο τη μαρμελάδα και τα φετάκια της φράουλας, απλώνουμε και το χαλβά και ισιώνουμε καλά την επιφάνειά του. Σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που περισσεύει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Βγάζουμε από το ψυγείο και ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλο.

Συμβουλή

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ατομικά φορμάκια ή να το σερβίρετε σε ποτήρια ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:53