search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:48
MENU CLOSE

Βουλγαρία: Αναπτύσσει 1.000 στρατιώτες στα σύνορα για να μπλοκάρουν πρόσφυγες και μετανάστες

28.02.2020 13:47
Βουλγαρία: Αναπτύσσει 1.000 στρατιώτες στα σύνορα για να μπλοκάρουν πρόσφυγες και μετανάστες - Media

 

Η Βουλγαρία είναι έτοιμη να αναπτύξει έως και 1.000 στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό στη μεθόριο με την Τουρκία προκειμένου να αποτρέψει την εισροή παράτυπων μεταναστών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας.

Ο Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ δήλωσε πως η συνοριακή αστυνομία εμπόδισε δύο ομάδες περίπου 30 ανθρώπων να εισέλθουν στη Βουλγαρία από την Τουρκία νωρίς σήμερα μετά τη δήλωση της Τουρκίας ότι δεν θα σταματά πλέον τους Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Η Βουλγαρία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα χερσαία σύνορα της οποίας με την Τουρκία υπερβαίνουν τα 300 χλμ., δεν έχει δεχθεί πιέσεις από μετανάστες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στη χώρα τα τελευταία χρόνια.

Η Σόφια δήλωσε ότι δεν θα επιτρέψει μαζική εισροή μεταναστών την ώρα που εντείνει τα προληπτικά μέτρα στα σύνορα προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:47