10/04/2020 12:11:51

Νοίκιασαν σπίτι που ανήκε σε άλλον (Photos)

Νοίκιασαν σπίτι που ανήκε σε άλλον (Photos) - Media

 

Νεαρό ζευγάρι ενθουσιάστηκε που θα μετακομίσει στο πρώτο τους σπίτι και ανακάλυψε ότι έμενε ήδη ένας 99χρονος εκεί.

Η Amy Da Cruz και ο Matthew Morgan αναζητούσαν μια κατοικία για ενοικίαση πιο κοντά στο σημείο όπου δούλευαν, οπότε η μητέρα της Amy δημοσίευσε μια αγγελία στο Gumtree που αναζητούσε ένα σπίτι για ενοικίαση.

Την πλησίασε ένας ιδιοκτήτης που ισχυριζόταν ότι είχε ένα σπίτι που θα ταίριαζε στο ζευγάρι από το Μπρίτζεντ και ήρθαν σε επικοινωνία.

Η 22χρονη Amy, μια οδηγός, δήλωσε: «Αρχίσαμε να μιλάμε με τον ιδιοκτήτη στο WhatsApp και ενθουσιαστήκαμε για το σπίτι. Μας έστειλε φωτογραφίες από το εσωτερικό και φαινόταν να έχει μεγάλα υπνοδωμάτια, διάδρομο, μεγάλη κουζίνα και κήπο, έτσι θα ήμασταν πραγματικά καλά».

Πριν το ζευγάρι δει το ακίνητο, ο ιδιοκτήτης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι μετακόμισε πρόσφατα από την περιοχή στο Πλύμουθ, δήλωσε ότι έπρεπε να καταθέσουν ένα ποσό ως εγγύηση, μια προκαταβολή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του.

Ισχυρίστηκε ότι αυτό θα εξασφάλιζε ότι το ζευγάρι θα μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στο να νοικιάσει το ακίνητο.

«Θέλαμε πραγματικά το σπίτι. Έτσι πληρώσαμε 350 ευρώ σε δύο δόσεις, με την προϋπόθεση ότι θα πάρουμε τα χρήματα πίσω αν δεν μας άρεσε το σπίτι», είπε η 22χρονη.

Την ημέρα που θα έβλεπαν το ακίνητο, το ζευγάρι ήταν ακόμα πολύ πρόθυμο να εγκατασταθεί στο ακίνητο και κλήθηκε να πληρώσει επιπλέον 580 ευρώ ως το ενοίκιο του πρώτου μήνα.

«Όλα τα e-mail και τα μηνύματα ανέφεραν τον δικηγόρο του και είχαμε δει ένα αντίγραφο του συμφώνου μίσθωσης, οπότε δεν είχαμε λόγο να πιστεύουμε ότι κάτι δεν ήταν σωστό», πρόσθεσε.

Tο ζευγάρι μεταβίβασε τα επιπλέον χρήματα.

Αλλά όταν πήγαν στο σπίτι, διαπίστωσαν ότι στο σπίτι έμενε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του - ο οποίος δεν είχε ιδέα ότι το σπίτι του είχε ψευδώς τοποθετηθεί στην αγορά ενοικίασης.

«Ήμουν τόσο ενοχλημένη», είπε η Amy. «Έστειλα αμέσως μήνυμα στον υποτιθέμενο ιδιοκτήτη ρωτώντας τι συμβαίνει. Μας απάντησε ότι τραυματίστηκε στο πόδι και ότι θα μας συναντούσε άλλη μέρα. Καταλάβαμε ότι κάτι συμβαίνει, ζητήσαμε τα χρήματα πίσω αλλά δεν λάβαμε καμία απάντηση».

Δυστυχώς, επειδή η Amy μετέφερε τα χρήματα ηθελημένα, η τράπεζά της είπε ότι δεν μπορεί να της τα επιστρέψει.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.