29/03/2020 07:36:31

Κορωνοϊός: Τι απαντά ο εμπνευστής των «Παπαροκάδων» για τη Θεία Κοινωνία (Video)

Κορωνοϊός: Τι απαντά ο εμπνευστής των «Παπαροκάδων» για τη Θεία Κοινωνία (Video) - Media

 

Απαντήσεις στους πιστούς για το αν θα κολλήσουν κορωνοϊό από τη Θεία Λειτουργία «δίνει» ο γέροντας Νεκτάριος, γνωστός και ως ο εμπνευστής των «Παπαροκάδων», από το Ιερό Ανδρώο Ησυχαστήριο Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ.

Από τη δική του μη επιστημονική πλευρά, ο γέροντας Νεκτάριος υποστηρίζει ότι «μέσα από τη Θεία Κοινωνία παίρνουμε ζωή που είναι ο ίδιος ο Χριστός και όχι ασθένειες», διαψεύδοντας κατηγορηματικά όλους τους καθηγητές ιατρικής και όλες τις κυβερνήσεις στον κόσμο που παίρνουν μέτρα προστασίας.

Στο βίντεο που ανήρτησε στο Youtube στο επεισόδιο 36 της σειράς «Ρωτήστε τον Γέροντα» απαντά:

«Ο κορωνοϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία; Ο ιός της γρίπης, ο ιός Η1Ν1, η ηπατίτιδα, το AIDS, ή άλλες ασθένειες μεταδίδονται μέσω της Θείας Κοινωνίας; Τι χρειάζεται να προσέχουν οι πιστοί την ώρα που προσέρχονται στην Εκκλησία για να Κοινωνήσουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού; Η Θεία Κοινωνία είναι ΖΩΗ. Η Θεία Κοινωνία δεν είναι τύπος του Ιησού Χριστού. Είναι ο ίδιος Ιησούς Χριστός που είναι η ζωή, που είναι ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων ημών. Η Θεία Κοινωνία μεταδίδει τη ζωή στους ανθρώπους και όχι ασθένειες. Τις ασθένειες τις εξαλείφει ο Χριστός. Δυο χιλιάδες χρόνια και πλέον ποτέ δεν είχαμε κρούσμα μετάδοσης ασθένειας από τη Θεία Κοινωνία. Ιερείς που λειτουργούσαν στα νοσοκομεία με πάρα πολλές ασθένειες, ποτέ δεν κόλλησαν κάποια ασθένεια. Ακόμα και ιερείς που παλαιότερα Κοινωνούσαν τους λεπρούς δεν κόλλησαν τίποτα. Εμείς οι χριστιανοί δεν πρέπει να φοβόμαστε να Κοινωνήσουμε, διότι μέσα από τη Θεία Κοινωνία παίρνουμε ζωή που είναι ο ίδιος ο Χριστός και όχι ασθένειες. Ο Χριστός νίκησε το θάνατο και μας δίνει ζωή».

Στην περιγραφή του βίντεο, ο γέροντας γράφει: «Στη σειρά “Ρωτήστε τον Γέροντα” που θα βρείτε στο κανάλι μας, μπορείτε πλέον και εσείς να κάνετε την ερώτησή σας στα σχόλια των βίντεο, ώστε να μπορεί και η δική σας ερώτηση να γίνει ένα βίντεο, στο οποίο θα απαντά ο Γέροντας Νεκτάριος. Επεισόδιο 36 “Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ”».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.