08/08/2020 18:14:20

Προς ακύρωση η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού

Προς ακύρωση η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού - Media

 

Την ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ), ζητά το γερμανικό υπουργείο Υγείας, λόγω της έξαρσης του κοροναϊού Covid-19, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα BILD.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου είχε δηλώσει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να προτείνει στους αρμόδιους (δηλαδή στο κρατίδιο του Βερολίνου) την ακύρωση της Έκθεσης, αλλά θα πρέπει οι ίδιοι να αποφασίσουν. Όπως αναφέρει ωστόσο η BILD, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει κριτήρια για εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων. «Ένα κριτήριο είναι ο αριθμός των πιθανών επαφών. Σε εκθέσεις, συνέδρια ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις η δυνατότητα ανίχνευσης των ατόμων που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με κάποιον ασθενή είναι πάρα πολύ δύσκολη», επισημαίνεται από το υπουργείο. «Εάν εφαρμόσει κανείς αυτά τα κριτήρια, η απόφαση μπορεί να είναι μόνο μία, η ακύρωση της ΙΤΒ», τονίζεται.

Η τελική απόφαση για την διοργάνωση της Έκθεσης, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 4-8 Μαρτίου και συγκεντρώνει πάνω από 10.000 εκθέτες και 150.000 επισκέπτες, αναμένεται να ληφθεί απόψε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.