search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:04
MENU CLOSE

Γεννηματά: «Επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση με επιτάξεις και ΜΑΤ στα νησιά» – Για δόγμα «Νόμος και Τάξη» μιλά η Χαριλάου Τρικούπη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2114
27-2-2020
29.02.2020 04:00
xiotes.jpg

 

Υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου ιδιαίτερα σφοδρά ήταν τα «πυρά» που εξαπέλυσε το Κίνημα Αλλαγής, με τη Χαριλάου Τρικούπη να τονίζει με έμφαση ότι η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος αποτυπώνει συνολικά τη στρατηγική της Ν.Δ. ως κυβέρνησης. 
Η Χαριλάου Τρικούπη μιλά για μια κυβέρνηση φοβική και ανήμπορη να διεκδικήσει από τους Ευρωπαίους την υιοθέτηση μέτρων και πολιτικών που να αντιμετωπίζουν το θέμα στην ευρωπαϊκή του διάσταση ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύει αλαζονεία και «τσαμπουκά» στην επιβολή ανερμάτιστων πολιτικών διαχείρισης στους νησιώτες.

Από το Κίνημα Αλλαγής τονίζουν πως αφενός είναι πλέον προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να μεταφέρει τις εικόνες ντροπής από τα νησιά ευελπιστώντας να περιορίσει εκεί τη «ζημιά» της εικόνας της και αφετέρου επιμένει σε αποτυχημένες πολιτικές, διχάζοντας και παραπλανώντας συστηματικά τους νησιώτες. 
Αντί ενός αποτελεσματικού συνολικού σχεδίου – το οποίο προφανώς δεν είχε, δεν έχει και δεν ενδιαφέρεται να καταρτίσει, λέει η Χαριλάου Τρικούπη – η κυβέρνηση προτιμά να περιορίσει το πολιτικό της κόστος στις παραλίες των νησιών, υπενθυμίζοντας την ίδια στιγμή τις προτάσεις που έχει καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Η κυβέρνηση πρόθυμη, άφωνη και αδύναμη στην Ευρώπη, κάνει επίδειξη πυγμής με επιτάξεις και ΜΑΤ στα νησιά. Η «συμφωνία αλήθειας» του κ. Μητσοτάκη με τους νησιώτες αποδείχθηκε ένα μεγάλο ψέμα και ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Μνημείο ανικανότητας και αναποτελεσματικότητας. Δεν πάει άλλο. Αποσυμφόρηση των νησιών τώρα» ανέφερε σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, υποστήριξε πως η λύση δεν μπορεί να είναι ποτέ η επίταξη, τα χημικά και το ξύλο στους νησιώτες. «Όταν ο κ. Μητσοτάκης έλεγε το 2016 ότι δεν κάνει parking ανθρωπίνων ψυχών τα νησιά μας, εννοούσε ότι θα κάνει κλειστά κέντρα; Γιατί αυτό κάνει τώρα και στέλνει τα ΜΑΤ με χημικά και ξύλο απέναντι σε οικογενειάρχες, γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι απέναντι τους οικογενειάρχες και λέει πως αυτή είναι η επιλογή της κυβέρνησης και με αυτή την επιλογή θα προχωρήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρηστίδης. 

«Πλήρης αναλγησία»
Ιδιαίτερα σκληρή στάθηκε και η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αποκάλυψε για άλλη μια φορά το «τρομακτικά» αδυσώπητο πρόσωπό της. «Η απόβαση αστυνομικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του αυταρχικού δόγματος “Νόμος και Τάξη” που η Ν.Δ. θέλει να εφαρμόσει στα νησιά μας, δεν αφορά εστίες πραγματικής ανομίας αλλά τους ίδιους τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, δηλαδή τα θύματα της κυβερνητικής πολιτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση. 
«Η πλήρης αναλγησία της Ν.Δ. για τους κατοίκους των νησιών που εκφράζεται με την απουσία κάθε διαλόγου ακόμα και με τα μέλη του κόμματός της που κατέχουν αυτοδιοικητικές θέσεις στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και σε Δήμους, αλλά και η απίθανη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα ότι όλα αυτά γίνονται προς όφελος (!) των κατοίκων των νησιών, προκαλεί την Ελλάδα. Προκαλεί τον κοινό νου. Προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα μας. Σε αυτή την άγρια κατασταλτική επιλογή της κυβέρνησης της Ν.Δ. όλοι είμαστε νησιώτες» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33