search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:59
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σύγχυση με τους νεκρούς στο Ιράν, αύξηση θανάτων στην Ιταλία, πρώτο κρούσμα σε Ισλανδία

28.02.2020 17:41
Π.Ο.Υ. για κορωνοϊό: Τα ποσοστά θνησιμότητας είναι υψηλότερα από ό,τι υπολογίζαμε - Media

 

Και ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει ανεβάσει «σε πολύ υψηλό επίπεδο» το ενδεχόμενο εξάπλωσης αλλά και τις επιπτώσεις από τον νέο κορωνοϊό, Covid-19, επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα στην Ισλανδία.  Ένας άνδρας που επέστρεψε από την Ιταλία, αλλά διέμεινε «εκτός μιας ζώνης κινδύνου». Ο Ισλανδός, στα 40 του χρόνια, «δεν είναι σοβαρά άρρωστος, αλλά παρουσίασε τα τυπικά συμπτώματα της νόσου Covid-19», ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είναι γνωστό, τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν ανιχθευθεί σε μεγάλο αριθμό χωρών οι οποίες μετράνε και νεκρούς. 

Στο μεταξύ, καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος Βρετανού υπηκόου από τον κορωνοϊό, καθώς υπέκυψε στην ασθένεια ευρισκόμενος σε καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που είναι αγκυροβολημένο στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας.

Ο εκλιπών ήταν ένας από τους τέσσερις Βρετανούς που παρέμειναν στην Ιαπωνία, αφού 30 συμπατριώτες τους και δύο Ιρλανδοί επέστρεψαν στο Ηνωμένο Βασίλειο με ειδική πτήση, καθώς είχαν εξεταστεί και βρεθεί αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Προς ακύρωση η Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου (ΙΤΒ) λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού

Η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, οδηγει σε ακύρωση την Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου έπειτα από αίτημα του γερμανικού υπουργείου Υγείας. 

Όπως αναφέρει η BILD, το υπουργείο Υγείας έχει θέσει κριτήρια για εκδηλώσεις στις οποίες συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων. «Ένα κριτήριο είναι ο αριθμός των πιθανών επαφών. Σε εκθέσεις, συνέδρια ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις η δυνατότητα ανίχνευσης των ατόμων που μπορεί να ήρθαν σε επαφή με κάποιον ασθενή είναι πάρα πολύ δύσκολη», επισημαίνεται από το υπουργείο. «Εάν εφαρμόσει κανείς αυτά τα κριτήρια, η απόφαση μπορεί να είναι μόνο μία, η ακύρωση της ΙΤΒ», τονίζεται.

Στους 21 οι νεκροί στην Ιταλία, πάνω από 800 τα κρούσματα

Σαρώνει την Ιταλία ο κορωνοϊός καθώς η Πολιτική Προστασία της χώρας έκανε γνωστό ότι τα κρούσματα του κοροναϊού, σε όλη την χώρα, είναι, πλέον, 888. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 21.

Το βράδυ της Παρασκευής συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Τα μέλη της ιταλικής κυβέρνησης θα πρέπει να συζητηθούν μέτρα προς στήριξη των 50.000 κατοίκων που βρίσκονται στην απομονωμένη, κόκκινη ζώνη της Λομβαρδίας. Μια πρώτη, έμμεση βοήθεια, θα προβλέπει το «πάγωμα» των λογαριασμών ηλεκτρικού, τηλεφώνου και φυσικού αερίου, για το επόμενο εξάμηνο.

Γαλλία

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν 19 νέα κρούσματα του κοροναϊού, ανεβάζοντας σε 57 τον συνολικό αριθμό αυτών στη χώρα, με τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν να συστήνει στο κοινό να αποφεύγει τις χειραψίες, ως προληπτικό μέτρο.

Παράλληλα τόνισε πως ορισμένα σχολεία στην περιφέρεια Ουάζ, στα βόρεια του Παρισιού, θα παραμείνουν κλειστά μετά τις διακοπές που τελειώνουν την Κυριακή ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Με ανάρτησή της στο twitter η υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί δήλωσε πως ορισμένα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού αναφέρθηκαν στη στρατιωτική βάση Κρέιγ, στην περιφέρεια Ουάζ.

Αναστέλλει τις εργασίες του το κοινοβούλιο του Ιράν

Τουλάχιστον 210 άνθρωποι πέθαναν από τον κοροναϊό στο Ιράν, σε διάφορες πόλεις της χώρας, έως χθες το βράδυ, μετέδωσε το BBC Persian, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές, ενώ το κοινοβούλιο αναστέλλει τις εργασίες του.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας του Ιράν διέψευσε σήμερα, σε ένα tweet που έστειλε, την είδηση που μετέδωσε το BBC Persian ότι τουλάχιστον 210 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα από τον νέο κοροναϊό.

Ο εκπρόσωπος τύπου Κιανούς Τζαχανπούρ είχε ανακοινώσει, νωρίτερα σήμερα, ότι 34 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής στο Ιράν από τον Covid-19.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος τύπου του ιρανικού ΥΠΕΞ Αμπάς Μουσαβί είπε ότι η προσφορά των ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ιράν στο να αντιμετωπίσει την κοροναϊού είναι “γελοία”, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν τη βοήθειά τους για την αντιμετώπιση του κοροναϊού στο Ιράν, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με τη βούληση του Ιράν να μοιραστεί πληροφορίες.

“Ο ισχυρισμός ότι θέλει να βοηθήσει το Ιράν στην αντιμετώπιση του κοροναϊού μια χώρα που με την οικονομική τρομοκρατία της έχει προκαλέσει εκτεταμένη πίεση στον ιρανικό λαό και έχει ακόμη και κλείσει τις διόδους για την αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού είναι γελοίος και συνιστά ένα πολιτικό-ψυχολογικό παιχνίδι”.

Στη χώρα μας, υπάρχουν ήδη τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30