search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:44
MENU CLOSE

Tουριστικά γραφεία: Τι γίνεται με τα ακυρωτικά λόγω κορωνοϊού

28.02.2020 17:46
Εφιαλτική εκτίμηση: Σε κίνδυνο έως και 50 εκατ. θέσεις στον κλάδο ταξιδιών και τουρισμού λόγω κορωνοϊού - Media

 

Τα ταξίδια δεν έχουν σταματήσει και δεν μπορούν να εμποδιστούν, παρά μόνο στην περίπτωση όπου υπάρχει σχετική ταξιδιωτική Οδηγία από την πλευρά της Πολιτείας για συγκεκριμένο ταξιδιωτικό προορισμό όπου ο κίνδυνος διαφαίνεται ιδιαίτερα μεγάλος.

Όπως αναφέρει το Newmoney, αυτό διευκρινίζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού, προσθέτοντας ότι ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια πρόκληση και μια σοβαρής μορφής ανωτέρα βία, με το πρόβλημα της συνεχούς εξάπλωσης του COVID-19 σε διαρκώς περισσότερες περιοχές και χώρες.

«Καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και, ασφαλώς δεν θα είναι και η τελευταία, το πρώτο απαραίτητο στοιχείο για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για όλους τους εμπλεκόμενους είναι η ψυχραιμία και η καλή συνεργασία.

Ο τουρισμός, όπως είναι φυσικό, είναι από τους πρώτους κλάδους που πλήττεται σε περιπτώσεις σαν αυτή, με ακυρώσεις οργανωμένων ταξιδιών (πακέτων) είτε υποχρεωτικές είτε εκούσιες. «Τα προγραμματισμένα οργανωμένα ταξίδια και εκδρομές εκτελούνται κανονικά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι προσδοκίες των ταξιδιωτών γι’ αυτά ικανοποιούνται στο ακέραιο.

Όσον αφορά τυχόν ακυρώσεις στις οποίες επιθυμούν να προβούν οι ταξιδιώτες με δική τους πρωτοβουλία, παρά το γεγονός ότι το σχετικό ταξίδι πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το τουριστικό γραφείο, οι ακυρώσεις αυτές μπορούν να γίνονται αφού καταβληθούν από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους ταξιδιώτες τα προβλεπόμενα κάθε φορά ακυρωτικά.

Η ύπαρξη του προβλήματος του COVID-19, από μόνη της, δεν γίνεται να σταματήσει εντελώς την καθημερινότητα και τα ταξίδια, ακόμη και στους προορισμούς όπου δεν υπάρχει (σοβαρό ή μη) ζήτημα, ούτε τα ταξίδια στην Ελλάδα, όπου όλοι μας ζούμε και κινούμαστε και αναπτύσσουμε όλες τις άλλες πτυχές της ζωής μας», αναφέρει η Ομοσπονδία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:43