search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:01
MENU CLOSE

Κόλαση στο Ιντλίμπ: Αντίποινα από την Τουρκία – Νεκροί 20 Σύριοι στρατιώτες

28.02.2020 17:48
Κόλαση στο Ιντλίμπ: Αντίποινα από την Τουρκία - Νεκροί 20 Σύριοι στρατιώτες - Media
 
Στους 20 ανέρχονται οι Σύροι στρατιώτες που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική Συρία, σε αντίποινα για τον θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών, όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πρώτοι βομβαρδισμοί της Τουρκίας, που έγιναν από το πυροβολικό της ή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στόχευσαν θέσεις των δυνάμεων του καθεστώτος στη νότια και ανατολική Ιντλίμπ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 κυβερνητικοί στρατιώτες. Άλλοι τέσσερις σκοτώθηκαν στη συνέχεια από πυρά του τουρκικού πυροβολικού στη γειτονική επαρχία του Χαλεπιού. Στον τομέα αυτό, στο βορειοανατολικό Χαλέπι, βρίσκονται Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα.
 
Η Δαμασκός δεν έχει σχολιάσει την κλιμάκωση με την Άγκυρα, ούτε ανακοίνωσε κάποιον απολογισμό. Μια στρατιωτική πηγή, την οποία επικαλείται το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, είπε μόνο ότι “μεγαλοποιούνται” οι απώλειες των συριακών δυνάμεων.
 
Το πρωί σήμερα η Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι απάντησε στις αεροπορικές επιδρομές του συριακού στρατού στις οποίες σκοτώθηκαν 33 Τούρκοι στρατιώτες στην επαρχία Ιντλίμπ. “Όλες οι γνωστές θέσεις του συριακού καθεστώτος δέχθηκαν τα πυρά των χερσαίων και εναέριων μονάδων μας”, δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σε ανακοίνωσή του.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30