search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:48
MENU CLOSE

«Σταματήστε την επίθεση στο Ιντλίμπ» – Κοινή έκκληση Τραμπ, Ερντογάν σε Ρωσία, Συρία

28.02.2020 18:08
Φουλ επίθεση των Δημοκρατικών: «Ο Τραμπ χειραγωγεί την εξωτερική πολιτική για προσωπικά του συμφέροντα» - Αιχμές για Ερντογάν - Media

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν στη λήψη «άμεσων» επιπλέον μέτρων για την αποφυγή «μιας μεγάλης ανθρωπιστικής τραγωδίας» στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών, που έγινε μια μέρα μετά το θάνατο 33 Τούρκων στρατιωτών από αεροπορικές επιδρομές του συριακού καθεστώτος, Τραμπ και Ερντογάν κάλεσαν τη Συρία και την Ρωσία να «σταματήσουν» τη στρατιωτική τους επίθεση στην συριακή επαρχία.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι το συριακό καθεστώς, η Ρωσία και το ιρανικό καθεστώς πρέπει να σταματήσουν την επίθεσή τους, πριν σκοτωθούν και εκτοπιστούν και άλλοι άμαχοι», τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Παράλληλα ο Ερντογάν τόνισε στον ένοικο του Λευκού Οίκου «την αποφασιστικότητά του να εκκαθαρίσει στοιχεία του καθεστώτος» στην περιοχή Ιντλίμπ, ανέφερε η τουρκική ανακοίνωση.

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να συναντηθούν στις 5 ή 6 Μαρτίου, ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πράγματι, σήμερα συζητήθηκε το θέμα της πιθανής συνάντησης σε επίπεδο κορυφής. Αυτή τη στιγμή μελετάται η συνάντηση του προέδρου Πούτιν με τον πρόεδρο Ερντογάν στην Μόσχα στις 5 ή στις 6 Μαρτίου. Δηλαδή την ερχόμενη εβδομάδα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:47