search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:19
MENU CLOSE

Νέα «βόμβα» από την Ε.Ε.: Θα απαιτήσει εύκολη αλλαγή μπαταρίας στα smartphones

28.02.2020 18:18
Νέα «βόμβα» από την Ε.Ε.: Θα απαιτήσει εύκολη αλλαγή μπαταρίας στα smartphones - Media
 
Αν χρησιμοποιείτε smartphone, θα το έχετε παρατηρήσει: οι συσκευές σας έχουν ερμητικά κλεισμένη τη μπαταρία στο εσωτερικό τους και ο χρήστης δεν μπορεί να την αφαιρέσει, όπως γινόταν παλιότερα με τις μετακινούμενες «πλάτες» των κινητών τηλεφώνων. Οι λόγοι που οδήγησαν τους κατασκευαστές σε αυτή την απόφαση είναι διάφοροι, ωστόσο, η ουσία είναι μία: η αντικατάσταση της μπαταρίας μιας συσκευής έχει μετατραπεί σε μια μπελαλίδικη και δαπανηρή υπόθεση.
 
Κάπου εδώ, λοιπόν, μπαίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται πολύ «δραστήρια» σε ζητήματα που αφορούν σε συσκευές υψηλής τεχνολογίας που έχει μπει στην καθημερινότητά μας.
 
Έτσι, μετά την απόφαση για κοινό φορτιστή για όλα τα smartphones, σύμφωνα με το τεχνολογικό site XDA-Developers, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προετοιμάζει ένα νέο νομοσχέδιο που θα υποχρεώσει τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών να τοποθετούν με τέτοιο τρόπο τις μπαταρίες, ώστε να είναι εύκολη η αντικατάσταση τους.
 
Το νομοσχέδιο αυτό λέγεται ότι θα κατατεθεί στα μέσα Μαρτίου και θα αφορά smartphones, tablets και ασύρματα ακουστικά και στόχος είναι, όχι μόνο να γίνει πιο εύκολη η αντικατάσταση των μπαταριών σε αυτές τις συσκευές, αλλά να αυξηθεί και η δυνατότητα ανακύκλωσης τους.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ε.Ε. θα πιέσει τους κατασκευαστές να προσφέρουν στους καταναλωτές εγγύηση μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο επισκευής της συσκευής τους, αλλά και ότι θα απαιτήσει την αποκλειστική χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για τις συσκευασίες των ηλεκτρονικών συσκευών για να μειωθεί το πλαστικό.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30