search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:03
MENU CLOSE

Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ματαιώνεται το καρναβάλι στην Πάτρα – Πότε είχε ξανασυμβεί και για ποιο λόγο

28.02.2020 18:23
Κι όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ματαιώνεται το καρναβάλι στην Πάτρα - Πότε είχε ξανασυμβεί και για ποιο λόγο - Media

 

Το καρναβάλι της Πάτρας, στην πολύχρονη ιστορία του έχει περάσει πολλές διακυμάνσεις και πολλές δύσκολες στιγμές. Όμως, μέχρι πριν λίγο καιρό, κανένας στην Πάτρα δεν περίμενε ότι ο κορωνοϊός θα αποτελέσει την αιτία που το καρναβάλι δεν θα πραγματοποιηθεί μετά από 56 ολόκληρα χρόνια!

Ήταν το 1964 όταν ματαιώθηκαν για τελευταία φορά όλες οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού της Πάτρας, λόγω του εθνικού πένθους που κηρύχθηκε τότε, μετά τον θάνατο του Βασιλέα Παύλου (6 Μαρτίου 1964). Και τότε, οι προετοιμασίες και οι κατασκευές των αρμάτων προχωρούσαν κανονικά έως ότου ανακοινώθηκαν τα άσχημα νέα για όσους σκόπευαν να πάρουν μέρος στο καρναβάλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πατρινό Καρναβάλι ήδη εκείνη την περίοδο προσέλκυε χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα για να διασκεδάσουν, να χαρούν και να δουν από κοντά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Πηγή: gnomip.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 16:02