search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:24
MENU CLOSE

Μέρκελ και Ερντογάν συμφώνησαν για μια νέα συμφωνία για κατάπαυση του πυρός

28.02.2020 18:26
Ερντογάν προς Μέρκελ: Είμαι υπέρ του διαλόγου - Media

 

Τα συλλυπητήριά της για τον θάνατο των τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ εξέφρασε η Καγκελάριος, ‘Αγγελα Μέρκελ στον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν, νωρίτερα σήμερα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση και τα γεγονότα στο Ιντλίμπ, με το βλέμμα και στην ανθρωπιστική κατάσταση για τους εκτοπισμένους. Η κυρία Μέρκελ καταδίκασε τις «αδυσώπητες επιθέσεις» εναντίον τουρκικών μονάδων και ζήτησε τον τερματισμό των επιθετικών επιχειρήσεων του συριακού καθεστώτος και των ρώσων υποστηρικτών του. Ο κ. Ερντογάν και η κυρία Μέρκελ συμφώνησαν ότι είναι επείγον να συμφωνηθεί μια νέα κατάπαυση του πυρός και να ξεκινήσουν «το ταχύτερο δυνατό» πολιτικές συνομιλίες, ενώ η Καγκελάριος διαβεβαίωσε τον τούρκο Πρόεδρο για την αλληλεγγύη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στην ανθρωπιστική υποστήριξη των εκτοπισμένων στην Ιντλίμπ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:19