10/04/2020 12:55:03

Η χήρα του Στιβ Τζομπς ξεκαθαρίζει: Όλη η περιουσία θα πάει σε φιλανθρωπίες

Η χήρα του Στιβ Τζομπς ξεκαθαρίζει: Όλη η περιουσία θα πάει σε φιλανθρωπίες - Media
 
 
Η χήρα του Στιβ Τζομπς, του ανθρώπου που ίδρυσε και εν συνεχεία μετέτρεψε την Apple στην πλουσιότερη εταιρεία στον κόσμο, δήλωσε ότι η τεράστια περιουσία του θα διαμοιραστεί σε φιλανθρωπίες και ότι δεν σκοπεύει να δημιουργήσει μια «οικογενειακή δυναστεία».
 
Η Λορίν Πάουελ Τζομπς, μιλώντας στους New York Times, ξεκαθάρισε ότι «τα παιδιά μου το ξέρουν [....] αν ζήσω αρκετά θα τελειώσει (σ.σ. η περιουσία) μαζί μου», δηλώνοντας ότι θεωρεί την συγκέντρωση πλούτου «επικίνδυνη για την κοινωνία» και άδικη.
 
Η Πάουελ Τζομπς κληρονόμησε τις μετοχές του συζύγου της στην Apple και την Disney και η περιουσία της υπολογίζεται σήμερα στα 24 δισ. δολάρια.
 
Από το 2004 έχει ιδρύσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα το Emerson Collective Foundation, το οποίο επικεντρώνεται σε δράσεις για την εκπαίδευση, τη μετανάστευση και το περιβάλλον, στο οποίο έδωσε το 2016 το ποσό του 1,2 δισ. δολαρίων.
 
Πηγή: Yahoo!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.