search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47
MENU CLOSE

Γκουτέρες: «Εκεχειρία στη Συρία προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς – Στενεύει το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας»

28.02.2020 19:13
Γκουτέρες: «Εκεχειρία στη Συρία προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς - Στενεύει το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας» - Media

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία “προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς εκτός ελέγχου”.

Σε δηλώσεις του μετά τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών σε αεροπορική επιδρομή, ο Γκουτέρες δήλωσε ότι η κλιμάκωση αυτή είναι “μια από τις πιο ανησυχητικές στιγμές” του πολέμου.

“Σε όλες τις επαφές μου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών, είχα ένα απλό μήνυμα: “μείνετε μακριά από περαιτέρω κλιμάκωση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

«Στενεύει το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε, εξάλλου, ότι η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να περιοριστεί αλλά το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας στενεύει.

“Δεν είναι ώρα για πανικό – είναι ώρα για να προετοιμαστούμε – να προετοιμαστούμε πλήρως”, δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

“Τώρα είναι η ώρα που όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν τη νόσο”, δήλωσε. “Ξέρουμε ότι ο περιορισμός μπορεί να γίνει, αλλά το παράθυρο ευκαιρίας αρχίζει να κλείνει”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:47