10/04/2020 13:46:22

Γκουτέρες: «Εκεχειρία στη Συρία προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς - Στενεύει το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας»

Γκουτέρες: «Εκεχειρία στη Συρία προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς - Στενεύει το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας» - Media

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός στη βορειοδυτική Συρία "προτού η κατάσταση ξεφύγει εντελώς εκτός ελέγχου".

Σε δηλώσεις του μετά τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτών σε αεροπορική επιδρομή, ο Γκουτέρες δήλωσε ότι η κλιμάκωση αυτή είναι "μια από τις πιο ανησυχητικές στιγμές" του πολέμου.

"Σε όλες τις επαφές μου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών, είχα ένα απλό μήνυμα: "μείνετε μακριά από περαιτέρω κλιμάκωση", δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

«Στενεύει το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε, εξάλλου, ότι η παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού μπορεί να περιοριστεί αλλά το περιθώριο για τον περιορισμό της επιδημίας στενεύει.

"Δεν είναι ώρα για πανικό - είναι ώρα για να προετοιμαστούμε - να προετοιμαστούμε πλήρως", δήλωσε στους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

"Τώρα είναι η ώρα που όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειες και να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν τη νόσο", δήλωσε. "Ξέρουμε ότι ο περιορισμός μπορεί να γίνει, αλλά το παράθυρο ευκαιρίας αρχίζει να κλείνει".

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.