search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46
MENU CLOSE

Πλοίο «Πτολεμαίος»: Επιστρέφει από το Τζιμπουτί μετά από 168 μέρες ο μηχανικός Γιώργος Μπουγιούκας

28.02.2020 21:16
Πλοίο «Πτολεμαίος»: Επιστρέφει από το Τζιμπουτί μετά από 168 μέρες ο μηχανικός Γιώργος Μπουγιούκας  - Media

 

Στην Ελλάδα επιστρέφει τα ξημερώματα του Σαββάτου, μετά από 168 μέρες παραμονής του στο Τζιμπουτί της Αφρικής, ο Έλληνας Α΄ Μηχανικός του πλοίου «Πτολεμαίος», Γιώργος Μπουγιούκας, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες των Υπουργείων Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την θετική αυτή εξέλιξη. «Είχα δεσμευθεί», είπε ο κ. Πλακιωτάκης, «ότι οι Έλληνες ναυτικοί που βρίσκονται στο Τζιμπουτί θα επαναπατρισθούν και πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης μας σε καμιά περίπτωση δεν θα σταματήσουν μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Η αρχή έγινε με την επιστροφή στην Ελλάδα του Γιώργου Μπουγιούκα. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιστροφή του, αλλά δεν πανηγυρίζω. Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη να κάνουμε μιας και υπάρχουν άλλοι τρεις Έλληνες ναυτικοί στο Τζιμπουτί, που πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα. Κατανοώ πλήρως την ανησυχία των οικείων τους και τους διαβεβαιώνω ότι εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να επαναπατριστούν και ο Δημήτρης Φάλκος, ο Δημήτρης Σιακάς και ο Εμμανουήλ Καμινάκης».

Όπως είναι γνωστό Έλληνες ναυτικοί που ήταν στο «Πτολεμαίος» είχαν αιχμαλωτιστεί στο Τζιμπουτί, όταν φορτηγό πλοίο κατασχέθηκε από τις αρχές, λόγω οφειλών του Έλληνα πλοιοκτήτη τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:46