search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:03
MENU CLOSE

Ειδική μελέτη: Το ιταλικό ΑΕΠ θα μειωθεί από 1% μέχρι 3% τα πρώτα δυο τρίμηνα του έτους λόγω του κορονοϊού

29.02.2020 12:24
Κορωνοϊός-Iταλία: 627 νεκροί σε ένα 24ωρο - 47000 κρούσματα - Media

 

Ειδική μελέτη του ινστιτούτου Ref Ricerche υποστηρίζει ότι εξαιτίας των συνεπειών της κατάστασης συναγερμού για τον κορονοϊό, το ΑΕΠ της Ιταλίας θα μειωθεί από 1% μέχρι 3%, τα πρώτα δυο τρίμηνα της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη αυτή, δηλαδή, πρόκειται να χαθούν από εννέα μέχρι και είκοσι επτά δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως υπενθυμίζεται, μόνο οι περιφέρειες της Λομβαρδίας και του Βένετο, παράγουν το 31% του Εγχώριου Ακαθάριστου Προϊόντος της χώρας.

Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση, αποφάσισε χθες βράδυ να αναβάλει τις πληρωμές λογαριασμών, φόρων και ενσήμων, για τους κατοίκους που βρίσκονται σε απομόνωση εξαιτίας του ιού, στην περιοχή κοντά στο Λόντι της Λομβαρδίας.

Προβλέπεται, επίσης, ειδική στήριξη του τουριστικού τομέα και των εξαγωγών, που «υποφέρουν» λόγω της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.

Χθες βράδυ, τέλος, προέκυψε θετική στον ιό μια γυναίκα περίπου σαράντα ετών, η οποία ζει στο χωριό του Φιουμιτσίνο, λίγο έξω από την Ρώμη. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης, μετά από εκείνα δυο κινέζων τουριστών και ενός ιταλού ερευνητή, τα οποία είχαν διαγνωστεί στα τέλη Ιανουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:01