search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:26
MENU CLOSE

Κορονοϊός 40χρονη: Όταν πήγα στο δημόσιο νοσοκομείο μου είπαν να περιμένω – Είχα τον αριθμό 166

29.02.2020 13:53
Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά - Media

 

Τα πράγματα στη θέση τους βάζει η 40χρονη που εξακολουθεί να νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στο Αττικό Νοσοκομείο. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΙ, η γυναίκα περιέγραψε όσα συνέβησαν από τη στιγμή που υποψιάστηκε ότι μπορεί να είχε νοσήσει από κορονοϊό μέχρι και σήμερα. 

Όπως εξήγησε η γυναίκα, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, όλα ξεκίνησαν από έναν πυρετάκο της τάξης 37,6 που εξελίχθηκε την επόμενη ημέρα σε 38,2. 

Έχοντας επιστρέψει από την Ιταλία, η 40χρονη αφού πρώτα τηλεφώνησε στον ΕΟΠΥΥ και έλαβε οδηγίες πήγε με το ιδιωτικό της αυτοκίνητο στο Νοσοκομείο όπου της έδωσαν τον αριθμό 166 και την έβαλαν να περιμένει. 

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η ίδια ζήτησε από τον γιατρό για λόγους προστασίας των υπολοίπων ασθενών να της δοθεί προτεραιότητα αυτό δεν συνέβη. 

Εγινε το αντίθετο, μέχρι που αναγκάστηκε να αποχωρήσει και πάλι με ιδιωτικό όχημα να επιστρέψει στο σπίτι της και να πάει την επομένη το πρωί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο. 

«Επικοινώνησα και με τον ΕΟΔΥ και μου έδωσε οδηγίες να φορέσω μάσκα και να χρησιμοποιήσω ιδιωτικό όχημα. Έχοντας αυτές τις οδηγίες, ξεκινά η αναζήτηση μάσκας σε φαρμακείο. Ζήτησα από τον γιο μου να κάνει στάση σε φαρμακείο, αλλά δεν βρήκε. Και οι δύο, με τον σύζυγο μου, φορώντας μάσκες πήγαμε στο Σωτηρία. Πήγα και δήλωσα στο κουβούκλιο, στην είσοδο του νοσοκομείου, και κατέγραψε ο γιατρός το λόγο που είμαι εκεί. Επισήμανα ότι έρχομαι από το Μιλάνο. Με πήγαν στο πρωτόκολλο, ήταν μπροστά μου ήδη άλλοι δύο. Μου έδωσαν αριθμό προτεραιότητας το 166 και με το χαρτί περίμενα στην αίθουσα αναμονής και είδα ότι ήταν στο 133. Μου είπαν ότι δεν χρήζει η περίπτωση μου προτεραιότητας και να περιμένω 4 – 5 ώρες. Μέσα σε 45′ από το 133 είχε πάει στο 135. Είπα στον γιατρό να μου πει ποια είναι η διαδικασία για να πάω την επόμενη μέρα να κάνω το τεστ. Την επόμενη μέρα πήγαμε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, στις 6 το πρωί για να υποβληθώ στην εξέταση…», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Όπως είπε μάλιστα για του λόγου το αληθές έχει κρατήσει και τον αριθμό προτεραιότητας του Νοσοκομείου.  

Αναφερόμενη στην κόρη της, που είχε πάει εκδρομή στο Λονδίνο με το Κολλέγιο Αθηνών και παραμένει στην Αγγλία, είπε: “Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με την κόρη μου. Εγώ όφειλα εφόσον διαγνώστηκα θετική, να ενημερώσω το σχολείο και να ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται για τους οικείους μου. Το παιδί μου δεν έχει το παραμικρό σύμπτωμα και το κρατούν προληπτικά στο Λονδίνο”. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:21