search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:59
MENU CLOSE

Κεφαλονιά: Την έπνιξαν για τα μετρητά στο στρώμα – Σοκάρει η κατάθεση αστυνομικού

29.02.2020 14:29
Κεφαλονιά: Την έπνιξαν για τα μετρητά στο στρώμα - Σοκάρει η κατάθεση αστυνομικού - Media

 

Σε ισόβια δεσμά και 11 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, ένας 32χρονος Αλβανός υπήκοος, ως συνεργός σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία διακεκριμένης μορφής με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο.

Ο κατάδικος, μαζί με έναν ομοεθνή του, είχαν εισβάλει την Πρωτομαγιά του 2010 στο σπίτι μιας μοναχικής 82χρονης στο Ληξούρι Κεφαλονιάς, με σκοπό να τη ληστέψουν. Είχαν πληροφορηθεί από άλλα άτομα του υποκόσμου ότι έκρυβε πολλά λεφτά στο σπίτι της, τα οποία είχε βγάλει από την τράπεζα, λόγω της ανησυχίας που επικρατούσε την περίοδο εκείνη, με την Ελλάδα να μπαίνει στα μνημόνια.

Αφού τη φίμωσαν και την έδεσαν χειροπόδαρα, της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο με τη χρήση πλαστικής σακούλας, που της φόρεσαν στο κεφάλι και έκλεισαν γύρω από το λαιμό της, με κολλητική ταινία, για να αφαιρέσουν «με την ησυχία τους», ποσό 4.500 ευρώ και κοσμήματα.

Οι δύο νεαροί ληστές, όπως ομολόγησε ο δράστης ενώπιον του δικαστηρίου, είχαν «επισκεφθεί» την άτυχη γυναίκα μερικές ημέρες νωρίτερα, μαζί με άλλους δύο ημεδαπούς και με τον ίδιο τρόπο, της είχαν αφαιρέσει ποσό 40.000 ευρώ. Πίστευαν ότι έκρυβε και αλλού λεφτά.

Ο κατάδικος δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο για συμμετοχή στη διάπραξη και των δύο ληστειών, όμως προσπάθησε να αποποιηθεί κάθε ευθύνης για τον θάνατο της γυναίκας αλλά δεν έπεισε τους δικαστές. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι μετά την τραγική κατάληξη της ληστείας, ήρθε στα χέρια με τον συμπατριώτη του, τον οποίο γρονθοκόπησε.

Εφυγαν εσπευσμένα μαζί από το νησί της Κεφαλονιάς και μέσω Πάτρας, διέφυγαν στην Αλβανία για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Ο πρώτος δράστης, είναι εξαφανισμένος ακόμα και σήμερα, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2012 στο Παρίσι από τις γαλλικές αρχές για διακεκριμένη σεξουαλική επίθεση και εκδόθηκε στη χώρα του, για να μεταχθεί το 2014 στην Ελλάδα, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος και έκτοτε είναι φυλακισμένος.

Τη νεκρή 82χρονη γυναίκα είχε βρει ο αδελφός της και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία. Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας, ένας από τους αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στον τόπο του φρικτού εγκλήματος στο Ληξούρι και περιέγραψε όσα είχε δει μπαίνοντας στη μονοκατοικία της 82χρονης.

Οπως είπε, τη βρήκαν σε μια πολυθρόνα νεκρή, δεμένη πισθάγκωνα και στα πόδια της με χαρτοταινία, ενώ οι δράστες είχαν βάλει ένα πανί στο στόμα της και την είχαν φιμώσει με μονωτική ταινία, για να μην φωνάζει, φορώντας της και μια πλαστική σακούλα, με αποτέλεσμα να την πνίξουν.

Ο αστυνομικός επιβεβαίωσε στο δικαστήριο, ότι η γυναίκα ήταν κάτοχος αποταμιεύσεων ύψους 600.000 ευρώ, σύμφωνα με βιβλιάριο τράπεζας που βρήκαν στον τόπο του εγκλήματος. Στο σπίτι βρήκαν και μερικά χαρτομάντιλα με ίχνη αίματος, όπως και σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι και με τη μέθοδο ανίχνευσης DNA, ταυτοποίησαν ότι το αίμα προερχόταν από τον πρώτο δράστη του εγκλήματος, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κατηγορούμενος.

Απολογούμενος, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Ομολόγησε ότι συμμετείχε και στις δύο ληστείες, επειδή δεν εργαζόταν την εποχή εκείνη και χρειαζόταν χρήματα.

Ο δράστης δέχθηκε συμμετοχή στο δέσιμο των ποδιών της γυναίκας, αλλά, ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του ευθύνεται για τον θάνατό της, καθώς της έκλεισε το στόμα και τη μύτη με το χέρι του και μετά τη φίμωσε.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε με την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή.

Πηγή: pelop.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:58