search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:41
MENU CLOSE

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν»

29.02.2020 15:24
Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν» - Media

 

Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 24ωρα στις Καστανιές του Έβρου περιέγραψε στο News 24/7 ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ενώ εξήγησε τη στάση της ελληνικής πλευράς.

Όπως είπε τα σύνορα της χώρας έχουν κλείσει και σύμφωνα με όσα συζήτησε και με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που βρέθηκε σήμερα στον Έβρο, δεν υπάρχει η πρόθεση να επιτραπεί η είσοδος σε κανέναν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που επιχειρούν να περάσουν στην Ελλάδα.

“Πέρα από τις πρωινές ώρες που υπήρχε ρίψη δακρυγόνων από την απέναντι πλευρά και πετροπόλεμος και είχαν ανάψει φωτιές, τώρα αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πιο ήρεμη” είπε. “Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν διευκολυνθεί οι μετανάστες να φτάσουν μέχρι τη συνοριακή γραμμή, είτε με την απουσία ελέγχου, είτε με την υποβοήθηση των ενεργειών αυτών. Αυτό που είναι βέβαιο είναι η άριστη φύλαξη των Συνόρων μας μετά από υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού. Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο όπως μας διαβεβαίωσε και ο κ. Χρυσοχοΐδης. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει ενίσχυση των τμημάτων, έτσι ώστε να περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα μας φυλάσσεται και φυλάσσεται με αποτελεσματικό τρόπο”.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, όσοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν αυτές τις δύο ημέρες το έκαναν μεσω του φράχτη. Πρόκειται για 66 άτομα τα οποία συνελήφθησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ωστόσο, όπως εκτιμά ο κ. Μαυρίδης μετά τις πρώτες δύο με τρεις ημέρες θα γίνει σαφές πως δεν πρόκειται να επιτραπεί η είσοδος σε κάνα Ν και θα εκτονωθεί η κατάσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:37