search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:12
MENU CLOSE

Ο Έλον Μασκ λέει σε πιλότους μαχητικών ότι πολεμική αεροπορία τελείωσε…

29.02.2020 18:11
Ο Έλον Μασκ λέει σε πιλότους μαχητικών ότι πολεμική αεροπορία τελείωσε… - Media

 

Ο Έλον Μασκ μπροστά σε ένα κοινό από στελέχη της πολεμικής αεροπορίας και πιλότους αναφέρει ότι το μέλλον είναι τα μαχητικά drones κηρύσσoντας το τέλος της εποχής των πολεμικών αεροπλάνων και βάλλει κατά των F-35

Ο CEO της Tesla και της SpaceX, προέβλεψε την Παρασκευή ότι στο μέλλον ο πόλεμος θα διεξάγεται από αυτόνομα drones και όχι από τα θρυλικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το CNBC,  ο Μασκ κατά τη διάρκεια του Air Warfare Symposium στη Φλόριντα και μπροστά σε ένα κοινό από στελέχη της πολεμικής αεροπορίας και πιλότους δήλωσε ότι «Η εποχή των πολεμικών αεροπλάνων έχει περάσει. Η διεξαγωγή πολέμου με drones είναι το μέλλον. Δεν είναι ότι αυτό το μέλλον θέλω – είναι απλά, ότι αυτό θα είναι το μέλλον «, πρόσθεσε.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι το F-35 της Lockheed Martin, που είναι το πιο ακριβό όπλο του Πενταγώνου, θα πρέπει να έχει έναν ανταγωνιστή.

«Στο πρόγραμμα Joint Strike Fighter (το πρόγραμμα αντικατάστασης ενός μεγάλου φάσματος αεροσκαφών για τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της), θα πρέπει να υπάρχει ένας ανταγωνιστής … αυτό είναι ένα αμφιλεγόμενο θέμα, αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλό να έχουμε έναν πάροχο«, δήλωσε ο Μάσκ. Αργότερα επανήλθε στο Twitter αναφέροντας ότι ο ανταγωνιστής του F-35 θα έπρεπε να είναι drone.

«Ο ανταγωνιστής θα πρέπει να είναι ένα μαχητικό drone τηλεχειριζόμενο από άνθρωπο, αλλά με επαυξημένες δυνατότητες αυτόνομων ελιγμών. Το F-35 δεν θα είχε καμία πιθανότητα εναντίον του «, έγραψε.

Κατά τη διάρκεια του συμποσίου, ο Μασκ προειδοποίησε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κινδυνεύουν να μείνουν πίσω από άλλα έθνη εάν δεν δώσουν προτεραιότητα στην καινοτομία.

«Στο παρελθόν δεν υπήρχε αυτός ο κίνδυνος αλλά τώρα είναι υπαρκτός», δήλωσε ο Μασκ. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν οι ΗΠΑ δεν επιδιώξουν την καινοτομία στο διάστημα θα βρεθούν στη δεύτερη θέση».

Ο Μασκ προέβλεψε επίσης ότι η κινεζική οικονομία τελικά θα ξεπεράσει τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά δύο τουλάχιστον φορές.

«Κάτι που θα είναι πολύ περίεργο είναι ότι η κινεζική οικονομία θα είναι πιθανώς διπλάσια από την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, ίσως και τριπλάσια», δήλωσε ο Μασκ.

«Τα θεμέλια του πολέμου είναι οικονομικά«, δήλωσε ο Μασκ. «Αν έχετε το ήμισυ των πόρων του αντισυμβαλλομένου τότε θα πρέπει να είστε πραγματικά καινοτόμοι. Εάν δεν είστε καινοτόμοι, θα χάσετε».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10