search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:46
MENU CLOSE

“Συνευθύνη” ή χάος…

19.06.2012 08:34
"Συνευθύνη" ή χάος... - Media

Από το Μαρικάκι

Απ’ ό,τι φαίνεται κυβέρνηση δεν βγαίνει αν δεν εξασφαλιστεί ο ρόλος της αντιπολίτευσης!

Από το Μαρικάκι

Απ’ ό,τι φαίνεται κυβέρνηση δεν βγαίνει αν δεν εξασφαλιστεί ο ρόλος της αντιπολίτευσης!

Μπορεί το βάρος της ευθύνης του σχηματισμού κυβέρνησης να πέφτει στο πρώτο κόμμα και στον πιο πιθανό του εταίρο, δηλαδή στους Σαμαρά – Βενιζέλο, ωστόσο ο δεύτερος επέμεινε στο πλαίσιο που είχε θέσει προεκλογικά, μιας κυβέρνησης συνευθύνης, πιέζοντας τον Κουβέλη που είχε αφήσει ανοιχτή τη συνεργασία με ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προεκλογικά, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που την είχε αποκλείσει.

Κι ενόσω, ο Κουβέλης περιστρεφόταν στη δίνη ενός μετεκλογικού πολιτικού θρίλερ, καθώς καλείται να συμμετάσχει σε – και να νομιμοποιήσει –μια κυβέρνηση της οποίας τα «κουκιά» βγαίνουν και χωρίς την παρουσία του, στα κανάλια η συζήτηση συνέχιζε από εκεί που είχε μείνει το βράδυ των εκλογών ( ή τουλάχιστον σε αυτή την κατεύθυνση πίεζε η πλευρά του ΠΑΣΟΚ) : γιατί δεν μπαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό σχήμα αλλά «βολεύεται» στην «ευκολία» της αντιπολίτευσης!

Μ’ αυτά και μ’αυτά είδαμε και προσπάθειες υπόδειξης του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την περίπτωση που η δύναμη που την εκπροσωπεί δεν επιλέγει να «περάσει απέναντι» και να μπει στην κυβέρνηση… Συμπέρασμα; Η άσκηση αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον Τσίπρα, οφείλει να είναι «υπεύθυνη», κατά πως το ορίζει η κυβέρνηση, διαφορετικά, για ό,τι επακολουθήσει και πάλι – εικάζουμε – θα «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Εν ολίγοις, προκύπτει ότι το θέμα δεν είναι η διακυβέρνηση της χώρας, αλλά η διάχυση της ευθύνης για αυτό που έρχεται…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 12:46