search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:25
MENU CLOSE

Επανέρχεται ο Μηταράκης: Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι κλειστά κέντρα στα νησιά

01.03.2020 07:49
Επανέρχεται ο Μηταράκης: Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι κλειστά κέντρα στα νησιά  - Media

 

Ιδιαίτερα δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τόσο στον Έβρο όσο και τα νησιά, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η «απάντηση» της χώρας είναι καλά οργανωμένη. 

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι», ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, ενώ υπογράμμισε ότι τα μέτρα φύλαξης έχουν ενισχυθεί και για λόγους δημόσιας υγείας. 

Σύμφωνα με τον υπουργό τις τελευταίες ημέρες απετράπη η είσοδος 9.600 μεταναστών και προσφύγων στα ελληνικά σύνορα.

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση αρχικά και στην συνέχεια η συνολική αποτροπή των μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα, υπογραμμίζοντας πως δεν είμαστε ξέφραγο αμπέλι.

Τόνισε ότι στο πλαίσιο της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι η φύλαξη των συνόρων, ενώ εφαρμόζεται και πολιτική επιστροφών

Μιλώντας για το σχέδιο της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστά κέντρα στα νησιά – γεγονός που προκαλέσει  μεγάλες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες, ο υπουργός Μετανάστευσης τόνισε ότι τέτοιες δομές λειτουργούν αποτρεπτικά για τις προσφυγικές ροές.

Ανέφερε ακόμα ότι αυτό θα δώσει ασφάλεια στους κατοίκους, καθώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στα νησιά. Παράλληλα, τόνισε στα κλειστά κέντρα θα ξέρουμε ποιοι είναι, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή στην «ζούγκλα» της Μόριας υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να απελαθούν. 

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός με τα κλειστά κέντρα η μέση παραμονή στα νησιά θα είναι οι 4 μήνες. Συγκεκριμένα τόνισε ότι όσοι δικαιούνται άσυλο θα παραμένουν μέχρι 2 μήνες, ενώ όσοι δεν δικαιούνται θα παραμένουν μέχρι 6 μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24