search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά

01.03.2020 08:01
Τσιόδρας: Φοβόμαστε μεγαλύτερη διασπορά - Media

 

Την ανησυχία του για το φόβο μεγαλύτερης διασποράς του κορονοϊού εξέφρασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. 

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, επισήμανε ότι «ο πανικός είναι κακός σύμβουλος σε αυτή την κρίση» και εξήγησε πως πηγή προέλευσης και των 7 κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα είναι οι ταξιδιώτες που βρίσκονταν στη Βόρεια Ιταλία, καθώς και οι επαφές τους.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πώς τα συγκεκριμένα κρούσματα του κορωνοϊού επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη ξέραμε για τη δυνατότητα μετάδοσης του ιού, από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Αναφορικά με τις ευπαθείς ομάδες, διευκρίνισε πως αυτές είναι οι ηλικιωμένοι και αυτοί που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας, όπως διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, προβλήματα με το αναπνευστικό σύστημα, καθώς και άνθρωποι που παίρνουν φάρμακα, τα οποία μειώνουν την άμυνά τους.

Σχετικά με τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη,  είπε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι κινδυνεύουν περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό.

Ο κ. Τσιόδρας προέτρεψε τον κόσμο να ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών, ενώ για όσους ήρθαν από την Ιταλία, τους συμβουλεύει να παρακολουθούν την υγεία τους και αν δουν κάτι ύποπτο να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για να προχωρήσουν στις απαραίτητες εξετάσεις.

Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέχει ο κόσμος, είναι πυρετός, πονόλαιμος, καταρροή και καταβολή του οργανισμού, ενώ ο κ. Τσιόδρας εφιστά την προσοχή, υπογραμμίζοντας πως δεν πρέπει να αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και και το στόμα μας, και να εφαρμόζουμε τους κανόνες τήρησης της υγιεινής.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:10