search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:45
MENU CLOSE

Ζαχαράκη για κορονοϊό: Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε

01.03.2020 08:44
corona1_1

 

«Σε κάθε μας βήμα, συμβουλάτορας και σημείο αναφοράς είναι το υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας», επισήμανε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία.

«Από τον Ιανουάριο είχαμε δώσει συμβουλές στα σχολεία για το πλύσιμο των χεριών, πόσο πρέπει να κρατάει, για πολύ καλό καθαρισμό και απολύμανση των επιφανειών. Συμβουλές ακόμη και με βίντεο», πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη.

«Στην πορεία, και μιας και πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, έπρεπε να κλείσουμε ένα σχολείο για 14 ημέρες στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουμε προχωρήσει και σε μονοήμερες αναβολές λειτουργίας σχολείων, για παιδιά τα οποία έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα. Πρόκειται για μία δυναμική διαδικασία και προχωράμε και εμείς σταδιακά», πρόσθεσε. 

«Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, πέρασε για τις περιπτώσεις που θα πρέπει να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις», κατέληξε. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:45