search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:32
MENU CLOSE

Σαφές μήνυμα Παναγιωτόπουλου: Θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να φυλαχθούν τα σύνορα της Ελλάδας (Video)

01.03.2020 11:34
5047966.jpg

 

Mήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλο, από τις Καστανιές του Έβρου όπου μετέβη με τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση.

«Ήρθαμε σήμερα εδώ στις Καστανιές του Έβρου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να αποκτήσουμε εικόνα της κατάστασης ιδίοις όμμασι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Διαπιστώσαμε ότι τα σύνορα φρουρούνται και προφυλάσσονται άριστα. Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν εδώ τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της αστυνομίας και του λιμενικού που επί δύο μερόνυχτα κάνουν το καθήκον τους να διασφαλίσουν το απαραβίαστο των ελληνικών συνόρων που είναι και τα σύνορα της Ευρώπης» συμπλήρωσε. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε: «Τα σύνορα φυλάσσονται κατά τρόπο εξαιρετικό. Οι άνθρωποι είναι εδώ, οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί κάνουν ότι πρέπει για να φυλάξουν τα σύνορα της Ελλάδας». 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για οργανωμένη μετακίνηση προς τα σύνορα από την τουρκική πλευρά, ωστόσο «από κει και πέρα εμείς κάνουμε τη δουλειά μας». Ερωτηθείς για τον ακριβή αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα, απάντησε ότι «δεν ξέρουμε πόσοι είναι, αλλά υποθέτω ότι ο αριθμός αυξομειώνεται».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο περαιτέρω ενίσχυσης των δυνάμεων στα σύνορα απάντησε πως «αν χρειαστεί θα ενισχυθούν οι δυνάμεις. Θα γίνει ότι χρειαστεί για να φυλαχθούν τα σύνορα της Ελλάδας».

Επισήμανε μάλιστα πως «όσοι πέρασαν στα ελληνικά σύνορα, συνελήφθησαν και κρατούνται».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 07:30