search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 06:24
MENU CLOSE

Σβόμποντα: Τα μέτρα της τρόικας δεν βοήθησαν την Ελλάδα

19.06.2012 11:48
Σβόμποντα: Τα μέτρα της τρόικας δεν βοήθησαν την Ελλάδα - Media

Αναπροσαρμογή των μέτρων για την Ελλάδα ζήτησε από την Λευκωσία ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα. Όπως είπε, πολλά από τα μέτρα για την Ελλάδα συνέβαλαν στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης.

Αναπροσαρμογή των μέτρων για την Ελλάδα ζήτησε από την Λευκωσία ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα.

Όπως είπε, πολλά από τα μέτρα για την Ελλάδα συνέβαλαν στην επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, σημειώνοντας το «αυτό που μπορούμε να μάθουμε από αυτό είναι ότι η τρόικα, όπως την έχουμε αντιληφθεί και όπως λειτουργεί, πολύ συχνά δεν ήταν βοηθητική».

Ερμηνεύοντας το μήνυμα των ελληνικών εκλογών, ο κ. Σβόμποντα είπε ότι «οι Έλληνες ψηφοφόροι ψήφισαν με τέτοιο τρόπο ώστε να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι επιθυμούν να παραμείνουν στην ευρωζώνη και να έχουν σταθερή κυβέρνηση».

Ο κ. Σβόμποντα επέκρινε για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο αλλά και άλλους αξιωματούχους που δεν έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα «για να δουν τις συνθήκες φτώχειας του λαού».

Παράλληλα, ο κ. Σβόμποντα που συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κύπρου, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του λέγοντας στον κ. Χριστόφια ότι, αν χρειάζεται βοήθεια για τις τράπεζες, θα πρέπει αυτή η βοήθεια να επικεντρωθεί στις τράπεζες, όπως στην περίπτωση της Ισπανίας. Το «δανείζω και έρχομαι στη χώρα, ως αποικιοκρατική δύναμη είναι απαράδεκτο», δήλωσε. Αυτή η χώρα, τόνισε, έχει αρκετή πείρα σε αυτό, εννοώντας την αποικιοκρατία.

«Για την Ελλάδα συμφωνήσαμε ότι, όποια και αν είναι η κυβέρνηση ή η αντιπολίτευση, θα πρέπει να υπάρχει μεταξύ τους συνεχής διάλογος για να υπάρξει σταθερότητα και μεταρρυθμίσεις. Μετά τις εκλογές την Κυριακή ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά στην Ελλάδα και είμαι βέβαιος ότι η κυπριακή προεδρία θα βοηθήσει στην επίλυση των οικονομικών θεμάτων και μαζί με τις προτάσεις της γαλλικής κυβέρνησης θα τροποποιηθεί η οικονομική στρατηγική, όχι μόνο στο θέμα της λιτότητας, αλλά και της οικονομικής ανάπτυξης» ανέφερε ο Χάνες Σβόμποντα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15