28/05/2020 19:05:10

Ο δήμος Μυτιλήνης κλείνει τα... «σύνορα» με τον δήμο Δυτικής Λέσβου - Για να μην πηγαίνουν πρόσφυγες στη Μόρια (Video)

Ο δήμος Μυτιλήνης κλείνει τα... «σύνορα» με τον δήμο Δυτικής Λέσβου - Για να μην πηγαίνουν πρόσφυγες στη Μόρια (Video) - Media

 

Την απόφαση να κλείσει τα «σύνορά» της με τον δήμο Δυτικής Λέσβου έλαβε το μεσημέρι της Κυριακής ο δήμος Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net, προηγήθηκε σύσκεψη στην κοινότητα της Μόριας παρουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, του βουλευτή της ΝΔ Χαράλαμπου Αθανασίου, του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη και του Προέδρου της Μοριας Γιάννη Μαστρογιάννη.

Εκεί αποφασίστηκε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης κλείνει τα σύνορά του με το Δήμο Δυτικής Λέσβου για να μην πηγαίνουν  στη Μόρια οι μετανάστες που φθάνουν στη Δυτική Λέσβο.

Όπως σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Κύτελης «στο ΚΥΣΕΑ το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα, ζητάμε να σταλούν δύο πλοία, έτσι ώστε 5.000 αιτούντες άσυλο να φύγουν αμέσως από το νησί για να αποσυμφορηθεί το ΚΥΤ. Επίσης ο κ. Κύτελης ζητά δύο πλοία «πάνω στα οποία θα γίνεται η ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διαδικασία υποβολής αιτήματος ασύλου».

«Είμαστε διατεθειμένοι με όποιο κόστος, να διαφυλάξουμε τους πολίτες και την κανονικότητα του Δήμου μας. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Μυτιλήνης να αντέξει άλλο τη φιλοξενία του συνόλου των μεταναστών στο νησί», πρόσθεσε. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.