search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:51
MENU CLOSE

Εκλογές με το 3G δίκτυο της Cosmote

19.06.2012 13:25
Εκλογές με το 3G δίκτυο της Cosmote - Media

Εντυπωσιακή αύξηση (μεγαλύτερη του 100%) κατέγραψε η κίνηση δεδομένων που διαχειρίστηκε το δίκτυο 3G της COSMOTE σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας την Κυριακή των εκλογών, γεγονός που καταδεικνύει ότι το mobile broadband ήταν βασική πηγή ενημέρωσης για όσους μετακινήθηκαν μακριά από τα αστικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εντυπωσιακή αύξηση (μεγαλύτερη του 100%) κατέγραψε η κίνηση δεδομένων που διαχειρίστηκε το δίκτυο 3G της COSMOTE σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας την Κυριακή των εκλογών, γεγονός που καταδεικνύει ότι το mobile broadband ήταν βασική πηγή ενημέρωσης για όσους μετακινήθηκαν μακριά από τα αστικά κέντρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ο όγκος δεδομένων στο δίκτυο 3ης γενιάς της εταιρείας αυξήθηκε κατά πάνω από 100% σε περιοχές όπως τα Βόρεια Ιωάννινα, η Βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία, η Θεσπρωτία και τα Ορεινά Τρίκαλα, ενώ σε περιοχές όπως η Καστοριά, η Πέλλα, η Φθιώτιδα και η Αρκαδία, η κίνηση data ενισχύθηκε έως και 50%. Ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της χρήσης του δικτύου 3G, έως και 25%, σημειώθηκε και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας, όπως στην Αμοργό, την Αστυπάλαια, τις Μικρές Κυκλάδες, τη Σέριφο, τη Σίφνο, τη Μήλο και την Κίμωλο.

Με πληθυσμιακή κάλυψη που ξεπερνά το 98%, το προηγμένο δίκτυο 3G της COSMOTE προσφέρει γρήγορο Mobile Internet σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ είναι σχεδιασμένο ώστε να καλύπτει τις τοπικά αυξημένες ανάγκες λόγω εποχικότητας.

Παράλληλα, την αρτιότητα του δικτύου και στα μεγάλα αστικά κέντρα επιβεβαιώνει η αξιοποίηση του δικτύου 3ης γενιάς της εταιρείας την Κυριακή των εκλογών από εταιρεία ερευνών για τη διερεύνηση της δυνατότητας μελλοντικής αντικατάστασης των παραδοσιακών, γραπτών exit polls με ψηφιακά. Στόχος της πειραματικής αυτής προσπάθειας ήταν η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, για την ταχύτερη συγκέντρωση και επεξεργασία των στοιχείων. Το πιλοτικό digital exit poll της COSMOTE διεξήχθη παράλληλα με την παραδοσιακή κάλπη σε επιλεγμένα εκλογικά τμήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης.

Οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στο digital exit poll, συμπλήρωσαν τις απαντήσεις σε ειδική εφαρμογή (software) που είχε προ-εγκατασταθεί σε tablets. Οι απαντήσεις εστάλησαν αυτόματα στο κεντρικό σύστημα της εταιρείας ερευνών μέσω του δικτύου 3G της COSMOTE που διασφάλισε την απρόσκοπτη ασύρματη μετάδοση των δεδομένων, με υψηλή ταχύτητα και αξιοπιστία.

Ο Γενικός Τεχνικός Διευθυντής της COSMOTE, κ. Γιώργος Τσώνης, ανέφερε σχετικά: «Η COSMOTE υλοποιεί προηγμένες ευρυζωνικές υποδομές, ώστε να προσφέρει στους πελάτες της διαρκώς καλύτερη κάλυψη και γρήγορο Mobile Internet σε περισσότερα σημεία. Η ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση data μέσω του δικτύου 3G της COSMOTE σε απομακρυσμένες ορεινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, αλλά και η αξιοποίηση του δικτύου μας για την υλοποίηση του ψηφιακού exit poll σε μεγάλα αστικά κέντρα, επιβεβαιώνουν την εκτεταμένη κάλυψη, την αρτιότητα, αλλά και την αξιοπιστία του δικτύου μας.»     

«Το ψηφιακό exit poll αναδεικνύει έναν από τους αμέτρητους τρόπους αξιοποίησης της τεχνολογίας στην ψηφιακή εποχή. Ένα άρτιο δίκτυο 3G δεν καλύπτει μόνο ανάγκες επικοινωνίας φωνής και δεδομένων, αλλά μπορεί να βρει εφαρμογή σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας, παρέχοντας ταχύτατες και αποτελεσματικές λύσεις.», σημείωσε ο Υποδιευθυντής Mobile Broadband, Terminals & VAS Marketing της COSMOTE, κ. Δημήτρης Κουτσώνας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:50