search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:16
MENU CLOSE

Ο αντιπρόεδρος Πενς υπερασπίζεται τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

01.03.2020 20:15
ΗΠΑ: Αγνόησε την καραντίνα ο Πενς - Φοβισμένοι οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου - Media

 

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, που είχε αναλάβει τον συντονισμό στη μάχη κατά του νέου κοροναϊού στις ΗΠΑ, υπερασπίστηκε σήμερα τους χειρισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης στην κρίση και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη» να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Χθες, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο στο έδαφός τους από τον Covid-19.

«Θα υπάρξουν περισσότερα κρούσματα. Αναμφίβολα» είπε ο Πενς στο NBC News.

Όμως, «θα συγκεντρώσουμε τους καλύτερους ειδικούς και επιστημονικά μυαλά και θα εργαστούμε σε καθημερινή βάση για τον περιορισμό της νόσου, για τη φροντίδα των ασθενών. Είμαι πεπεισμένος για το γεγονός ότι είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε ότι θα το ξεπεράσουμε» υπογράμμισε.

«Εκτός των ζωνών όπου οι άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι για τον μέσο Αμερικανό, ο κίνδυνος παραμένει χαμηλός» επισήμανε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 50 ετών, που απεβίωσε, αφού μολύνθηκε από τον νέο κοροναϊό στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, βρισκόταν σε ένα νοσοκομείο ή έναν οίκο ευγηρίας όπου εμφανίστηκε ο ιός.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη έρευνα στον οίκο ευγηρίας, στο νοσοκομείο (…) για να επιχειρήσουμε να καθορίσουμε πού ακριβώς εμφανίστηκε η ασθένεια και πώς μπόρεσε να διαδοθεί» είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11