06/03/2021 01:41:23

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάλεσμα σε διαδήλωση την Πέμπτη «ενάντια σε ρατσισμό, κυβέρνηση και ΕΕ»

Ρωσία κατά Τουρκίας: Τα 2/3 αυτών που εξωθούνται στην Ελλάδα δεν είναι Σύροι - Media

 

Σε διαδήλωση ενάντια στον ρατσισμό, την κυβέρνηση και την ΕΕ καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Πέμπτη 6.30μμ στα Προπύλαια, στην Αθήνα και στις 6μμ στην Καμάρα για τη Θεσσαλονίκη. 

Το κάλεσμα έχει τα εξής συνθήματα: 

- Ανοίξτε τα σύνορα στους πρόσφυγες!

- Άσυλο,στέγη, δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία – Παιδεία, ίσα δικαιώματα.

- Άμεσος απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων από τα νησιά. Κατάργηση του αίσχους της Μόριας, ούτε κλειστά -ούτε ανοιχτά κέντρα κράτησης   να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα – φυλακές.

- Ελεύθερη και ασφαλής μεταφορά των προσφύγων προς την ενδοχώρα, σε ανθρώπινες συνθήκες μέσα στις πόλεις, δυνατότητα να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν.

- Να καταργηθούν οι ρατσιστικές συμφωνίες ΕΕ-Ελλάδας –Τουρκίας και Δουβλίνο ΙΙ. Όχι στα ματωμένα τείχη της Ευρώπης – Φρούριο.

- Άμεσος τερματισμός του πολέμου στη Συρία. Καμιά εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Δεν πολεμάμε για τις εξορύξεις και τις ΑΟΖ – διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών της Ελλάδας – Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής.

- Όχι στην χρησιμοποίηση των φαντάρων σαν δύναμη καταστολής των προσφύγων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.