search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:29
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται για τη Σούπερ Τρίτη

03.03.2020 07:26
ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται για τη Σούπερ Τρίτη - Media

 

Τη στήριξη τριών πρώην αντιπάλων εξασφάλισε ο Τζο Μπάιντεν την παραμονή ίσως της πιο κρίσιμης ημέρας στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο. Η κεντρώα Έιμι Κλόμπουτσαρ, ο Πιτ Μπούτιτζεζ και ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, όλοι αποφάσισαν να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους και να σταθούν στο πλευρό του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ λίγο πριν από την Σούπερ Τρίτη. Σήμερα, οι ψηφοφόροι από 14 πολιτείες επιλέγουν τον υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος που πιστεύουν ότι μπορεί να σταθεί απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και να τον νικήσει.

Οπως αναφέρει η Ναυτεμπορική φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εξακολουθεί να είναι ο γερουσιαστής από το Βερμόντ Μπερν Σάντερς. Στη μάχη παραμένουν επίσης η γερουσιαστής από τη Μασαχουσέτη Ελίζαμπεθ Γουόρεν, ο δισεκατομμυριούχος και πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ και η Τούλσι Γκάμπαρντ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Χαβάη και η νεότερη υποψήφια απέναντι στους εναπομείναντες που όλοι είναι περί τα 70.

«Εάν αναλωθούμε τους επόμενους τέσσερις μήνες στο να χωρίζουμε το κόμμα, θα περάσουμε επίσης τα επόμενα τέσσερα χρόνια βλέποντας τον Ντόναλντ Τραμπ να διαλύει τη χώρα μας», δήλωσε η Κλόμπουτσαρ χθες το βράδυ, με τον Μπάιντεν στο πλευρό της.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Μπούτιτζεζ, πρώην δήμαρχος από την Ιντιάνα, εξήγησε την Κυριακή ότι ο λόγος που απέσυρε την υποψηφιότητά του και αποφάσισε να σταθεί δίπλα στον Μπάιντεν είναι διότι αναζητεί «έναν ηγέτη, έναν πρόεδρο που θα κάνει το καλύτερο για όλους».

Η βιασύνη για τη στήριξη σε έναν πρώην αντιπρόεδρο σηματοδοτεί την επιθυμία ενός μεγάλου μέρους των Δημοκρατικών να συσπειρωθούν γύρω από μια εναλλακτική λύση προς τον Σάντερς, τον πιο φιλελεύθερο υποψήφιο του κόμματος. Αρκετοί Δημοκρατικοί ανησυχούν ότι ο Σάντερς απλώς δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24