search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:28
MENU CLOSE

Συναυλία αφιερωμένη στους AC/DC έκλεισε αυτοκινητόδρομο στην Αυστραλία (Video)

03.03.2020 08:38
Συναυλία αφιερωμένη στους AC/DC έκλεισε αυτοκινητόδρομο στην Αυστραλία (Video) - Media

 

Περισσότερα από 150.000 άτομα παρακολούθησαν την Κυριακή την αυτοκινούμενη συναυλία, φόρο τιμής στους AC/DC στο Περθ της Αυστραλίας.

Για οκτώ ώρες, δέκα χιλιόμετρα από την Canning Highway έκλεισαν για να κινηθούν οι νταλίκες πάνω στις οποίες έπαιζαν οκτώ διαφορετικές μπάντες διασκευές της διάσημης μπάντας αποτίοντας φόρο τιμής στον Μπον Σκοτ, που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατό του. Η διαδρομή ήταν αυτή που έκανε ο Σκοτ καθημερινά από το σπίτι του στο Fremantle μέχρι το ξενοδοχείο Raffles, όπου σύχναζε.

Η εκδήλωση ονομάστηκε Highway to Hell. Οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας του δρόμου δόθηκαν στις νταλίκες που μετέφεραν τις μπάντες και οι άλλες δύο στον κόσμο για να μπορέσει να παρακολουθήσει την αυτοκινούμενη συναυλία.

Την εκδήλωση άνοιξε το αυστραλιανό συγκρότημα Pigram Brothers με τον Highway to Hell το οποίο ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της οκτάωρης συναυλίας από όλα τα συγκροτήματα και με διαφορετικές εκτελέσεις.

Ιδιαίτερη ήταν η εκτέλεση από το εναλλακτικό ροκ γιαπωνέζικο συγκρότημα Shonen Knife, ενώ πριν ξεκινήσουν οι μπάντες ο Αυστραλός πρωταθλητής κιθάρας Άλεξ Ρόμπερτς, γνωστός ως Jinja Assassin, παρότρυνε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους να σηκώσουν τα χέρια τους προς τον ουρανό καθώς εκείνη τη στιγμή ηχογραφούσε το Highway to Hell.

Ο Ρόμπερτς, που είναι καθηγητής θεάτρου κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κιθάρας που έγινε στην Φιλανδία το 2019.

Μαζί του έπαιζαν και άλλοι εξέχοντες Αυστραλοί κιθαρίστες όπως ο Wes Roe και ο Billy Damage.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27