search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:15
MENU CLOSE

«Περίεργοι» εμπρησμοί σε Χίο-Λέσβο: «Στάχτες» έγιναν αποθήκη με ρουχισμό και δομή για πρόσφυγες (Photos/Video)

03.03.2020 09:23
«Περίεργοι» εμπρησμοί σε Χίο-Λέσβο: «Στάχτες» έγιναν αποθήκη με ρουχισμό και δομή για πρόσφυγες (Photos/Video) - Media

 

Στο γκρίζο φόντο της αντιπροσφυγικής υστερίας των τελευταίων ημερών και των πογκρόμ -ειδικά στη Λέσβο- κατά εθελοντών, αλληλέγγυων, εργαζόμενων σε ΜΚΟ και νεοφιχθέντων προσφύγων, τις τελευταίες δύο ημέρες καταγράφηκαν δύο “ύποπτες” πυρκαγιές σε Χίο και Λέσβο. 

Χίος: Κάηκε αποθήκη με ρουχισμό για πρόσφυγες

Πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς αποθήκη που διατηρούσαν εθελοντές της Χίου, στην οδό Λετσαίνης 52, στην περιοχή της Παναγίας Λέτσαινας της Χίου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από άγνωστη προς το παρόν αιτία περί τις 3.30 το πρωί της Τρίτης 3 Μαρτίου 2020 και αμέσως πήρε διαστάσεις λόγω των εύφλεκτων ειδών, κυρίως ρουχισμού και άλλων αντικειμένων, που κατεστράφησαν.

Από την φωτιά προκλήθηκαν μικροζημιές στον επάνω όροφο του κτιρίου, που είναι κατοικία.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

«Περίεργη» πυρκαγιά και στη Λέσβο

Φωτιά έβαλαν άγνωστοι αργά το απόγευμα της Κυριακής 1 Μαρτίου στην  κλειστή δομή προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών stage 2 στην Συκαμνιά. Η δομή η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς, λειτουργούσε με ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου όπου έκλεισε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου.

Να υπενθυμίσουμε ότι η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Συκαμνιάς ήταν υπερ της παραμονής της δομής προκειμένου να λειτουργεί ως χώρος πρώτης υποδοχής των προσφύγων και μεταναστών που έβγαιναν από τις βάρκες πριν οδηγηθούν στη Μόρια. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Λέσβου είχε διαφορετική άποψη και με εισήγηση της παράταξης του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το κλείσιμο της δομής κάτι που έγινε στις 31 Ιανουαρίου 2020.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:14